CHP ile MHP arasında 'barış'

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Meclis'te CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e yumruklu saldırıda bulunmuştu. Olayın ardından dün Kılavuz'la CHP'li "barış" görüntüsü verdi.

CHP ile MHP arasında 'barış'

Salı günü Meclis’te CHP’li vekiller Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini protesto amacıyla yavaş oy kullanma eylemi yapmış, eylemin Bahçeli’yi beklettiğini bahane eden MHP’li vekiller ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e saldırmıştı.

Bu olayın ardından TBMM Genel Kurulu’nda dün parti grup başkanvekillerinden “tansiyonu düşüren uzlaşma mesajları” geldi ve “barış” görüntüsü verildi.

Milliyet‘ten Şevket Yaman’ın haberine göre, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, CHP’li Özgür Özel’i ziyaret etti. Genel Kurul’da söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “bütün milletvekilleri ve parti gruplarının, Meclis’in vahametine ve iç tüzük kurallarına uygun; sevgi ve saygı içerisinde götürme zorunluluğu bulunduğuna” dikkati çekti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu’na yönelik saldırgan ve tasvibi mümkün olmayan bir tutum sergilendiğini söyledi. Altay, Özel’in makamına gerçekleştirdiği ziyaret için Erdoğmuş’a teşekkür etti.

CHP ve MHP’nin ortak kullandığı muhalefet kulisinde de, kavganın aktörlerinden MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bir araya gelerek “barış” görüntüsü sergiledi.