CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den CHP'nin İş Bankası hisseleri açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İş Bankası tartışmasına ilişkin, “Gerçekten bir tenezzül meselesi. Buna en son tenezzül edip önce başaran sonra hukuk karşısında mahcup olan Kenan Evren’di. Bir gözü dönmüşlükle karşı karşıyayız. CHP öyle bir mücadele verir ki hiç öngöremediğiniz bir mücadeleyi verir, pişman olursunuz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den CHP'nin İş Bankası hisseleri açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP MKYK toplantısında CHP’ye ait İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devrinin gündeme gelmesine tepki göstererek, “Zamanında FETÖ’cüler de istiyordu. Buna tenezzül ederseniz bizim buna karşı nasıl mukabele edeceğimizi, nasıl cevap vereceğimizi kolay kolay öngöremezsiniz.”  şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İş Bankası tartışmasına ilişkin şunları söyledi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi, ana muhalefet partisine diş geçiremeyince, her yolu deneyince, ‘CHP’yi nasıl rahatsız ederiz’ bunları nasıl üzeriz, İş Bankasını gündeme getirelim diye düşünüyorlar. Gerçekten bir tenezzül meselesi. Buna en son tenezzül edip önce başaran sonra hukuk karşısında mahcup olan Kenan Evren’di. Kenan Evren buna tenezzül eden son kişiydi, hukuk karşısında mahkum olmuştu.”

“MİRAS HUKUKUNU TARTIŞMAYA AÇIYORLAR”

Anayasa’nın 134. Maddesine işaret eden Özel, şöyle devam etti:

“Vasiyetnamelere karşı yasa çıkaramazsınız. Bunlar tutuyorlar miras hukukunu tartışmaya açıyorlar. Açmaya çalışıyorlar, olmaz, yargıdan döner, yüksek yargıdan döner, yaptığınız iş başınıza dert olur ama bunların hiçbirisini düşünmeyen bir gözü dönmüşlükle karşı karşıyayız.

“PİŞMAN OLURSUNUZ”

Siz alırsınız hukuk geri verir. Siz almaya kalkarsınız CHP öyle bir mücadele verir ki hiç öngöremediğiniz bir mücadeleyi verir, pişman olursunuz.

“KENAN EVREN’İN YAPTIĞINI YAPIN”

Hadi bakalım, hadi bakalım, getirin, Kenan Evren’in yaptığını yapın, utanmadan sıkılmadan yapın. Buna tenezzül ederseniz bizim buna karşı nasıl mukabele edeceğimizi nasıl cevap vereceğimizi kolay kolay öngöremezsiniz. CHP buna direnir, en sonunda başarsanız da hukuktan döner. Yapmaya çalıştıkları iş bu vasiyeti tartışmaya açıyorlar.

Bu vasiyete göre kör kuruş almayız. Ama bu vasiyete göre bankanın yönetiminde bulunuruz. Ayıptır, ayıptır başka bir şey değil, ayıplıyoruz, bu ayıpla baş başa bırakıyoruz Adalet ve Kalkınma Partisini. Buna karşı onların yapacakları varsa bizim de yapacaklarımız var, öyle şantaj siyasetine boyun eğseydik…”