Charlie Hebdo dergisi Erdoğan'ı hedef aldı

Charlie Hebdo, son sayısında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Charlie Hebdo dergisi Erdoğan'ı hedef aldı

Fransa ile Türkiye arasındaki krizin başlamasına neden Hz. Muhammed’in karikatürlerinin yayınladığı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, son sayısında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Resmi Twitter hesabından bugün yayımlanacak sayının tanıtımını yapan Charlie Hebdo, derginin kapağını Erdoğan’ı hedef alan bir karikatüre ayırdı. Erdoğan’ı bir kadınla tasvir eden karikatürde “Erdoğan özelde çok komik” yazıyor.

Charlie Hebdo’nun kapağındaki karikatür, iki ülke arasındaki gerilimi daha da büyüteceğe benziyor.

İLK TEPKİ KALIN’DAN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Charlie Hebdo’nun kapağını kınarken, “”Batı’nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Cumhurbaşkanımız küresel vicdanın sesi olmaya devam edecek.” diye yazdı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kalın, şu ifadeleri yazdı:

“Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kişi haklarına saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir.”

“Ahlak ve edep yoksunu bu yayınların amacı, nefret ve husumet tohumları ekmektir. İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir. Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir.”

“Batı’nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Cumhurbaşkanımız küresel vicdanın sesi olmaya devam edecek. Türkiye güçlenececek, faşizm ve faşistler kaybedecek!” açıklaması yaptı.