Cezaevlerine meslek lisesi kurulacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerine meslek lisesi kurulacağını açıkladı.

Cezaevlerine meslek lisesi kurulacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerine meslek lisesi kurulacağını açıklayarak,”İlk defa ceza ve infaz kurumlarında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde mesleki lisesi kurulacak” dedi.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü imzalandı.

Dikmen Hakimevi’nde düzenlenen törende konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül şunları kaydetti:

“Cumhuriyet tarihinde ilk defa ceza infaz kurumlarımızda bir mesleki eğitim okulu açılmış olacak. Artık mesleki eğitim merkezinde bir zanaat edinme imkanı, kalfalık belgesi alma imkanı olacaktır. Suç tekrarının önlenmesi bakımından hükümlünün istihdamı önemlidir.Bu protokolle birlikte Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı hükümlü ve tutuklulara hizmet verecek mesleki eğitim merkezini önümüzdeki ay ortalarında bitireceğiz.”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ise şu bilgileri verdi:

“209 meslek eğitim merkezi kurarak, bu sayı çok önemli çünkü yüzlerce merkezden kurumdan söz ediyoruz. Bu binlerce meslek sahibi olacak kişi demektir.Ceza infaz kurumları bünyesinde lise, mesleki eğitim merkezi veya şubelerin açılması, mesleki eğitim merkezlerinde lise diplomasına erişim programlarına katılım sağlanması, halk eğitim merkezleri tarafından kurslar düzenlenmesi de bu çerçeve içinde yer alıyor.”