Cezaevlerinde kapalı görüşler başlıyor

"1 Haziran'dan itibaren kapalı görüşler yapılmaya başlanacaktır. Tüm tedbirleri titiz bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz."

Cezaevlerinde kapalı görüşler başlıyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde 1 Haziran’dan itibaren kapalı görüşlerin yapılmaya başlayacağını, 16 Haziran itibariyle de tüm duruşmaların başlayacağını açıkladı. Gül, adliyelere girişte ateş ölçümü yapılacağını, ateşi 38 dereceyi geçenlerin sağlık kurumuna yönlendirileceğini bildirdi.

Bakan Gül’ün verdiği bilgiye göre adliyelere girişte ateş ölçümü yapılacak, , ateşi 38 dereceyi geçenler sağlık kurumuna yönlendirilecek, duruşma salonuna alınacak izleyici sayıları sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak belirlenecek.

Adalet Bakanı Gül, “Adalet Hizmetlerinde Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Yeni Çalışma Esasları Kılavuzu”na ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül’ün açıklamaları şöyle:

“1 Haziran’dan itibaren kapalı görüşler yapılmaya başlanacaktır. Tüm tedbirleri titiz bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Kılavuzları hazırladık. Bu kılavuzlar adli teşkilatlarımıza gönderilmiş durumdadır. Bunlara uygun olarak çalışmalarımızı yapacağız.”

“Adliyelere girişte ateş ölçümü yapılacak, ateşi 38 dereceyi geçenler sağlık kurumuna yönlendirilecek. Adliyelere girecek kişi ve duruşma salonuna alınacak izleyici sayıları sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak belirlenecek. Cezaevlerine ilişkin daha önce aldığımız tüm tedbirleri titiz bir şekilde uygulamaya ve bu tedbirleri sürdürmeye devam edeceğiz.”

“Duruşma, cumhuriyet savcılıklarına müracaat, icra takibi gibi işlerde sosyal mesafe kuralları uygulanacak, en az bir metre aralıklarla zemin işaretlemesi yapılacak. Ortak alanlarda bulunan koltuklar azaltılacak. Adliye içinde ve otopsi, olay yeri inceleme, keşif ve icra gibi dışarıdaki iş ve işlemlerde hakim, cumhuriyet savcıları ve tüm personel için önlük, maske, koruyucu gözlük ve eldiven gibi malzemeler hazır bulundurulacak. Adliyelerde merkezi havalandırma sistemleri kullanılmayacak, duruşma salonlarında dış ortam havalandırması yapılacak.”