"Cezaevinde olmasam Akıncı darbe davasını izleyecektim"

"Hemen 1 km ötemdeki duruşmayı izlemem için bir formül bulunsa, ayaklarıma kelepçe vurularak götürülmeye razıyım."

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, “askeri casusluk” suçlamasıyla sabah saatlerinde gözaltına alınmış; 4 günlük gözaltı sürecinin ardından Savcılık talebiyle tutuklanmıştı.

Avukatı aracılığıyla bir açıklama yapan Müyesser Yıldız, “bugün hapiste olmasaydım Akıncı Üssü darbe davasını izlemeye başlayacaktım” dedi. Tutuklu gazeteci Yıldız, davayı izlemek istediğini belirterek “Ayaklarıma kelepçe vurularak götürülmeye razıyım” ifadelerini kullandı.

Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, tutuklama kararına gerekçe olarak “Kim bu Hafter’le görüşen Türk komutanlar” ve “Libya’ya hangi komutan gitti… Yerine kim geldi” başlıklı iki haberi gösterildiğini belirtmişti.

“AYAKLARIMA KELEPÇE VURULARAK GÖTÜRÜLMEYE RAZIYIM”

Odatv’nin aktardığına göre, avukatları aracılığıyla Sincan Cezaevi’nden mesaj gönderen Müyesser Yıldız, bugün hapiste olmasaydı Akıncı Üssü darbe davasını izlemeye başlayacağını söyledi.

15 Temmuz davalarını çok yakından takip eden FETÖ’cü sanıkların sözlü tacizlerine uğrayan Yıldız, koronavirüs nedeniyle verilen aranın ardından bugün tekrar başlayan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü darbe davası’nı hatırlattı. Yıldız “ayaklarıma kelepçe vurularak götürülmeye razıyım” dedi.

Müyesser Yıldız şu mesajı iletti:

“Cezaevinde olmasam bugün Akıncı davasını izlemeye başlayacaktım. Mademki bu davaları aktardığım için hapisteyim, bari değsin. Hemen 1 km ötemdeki duruşmayı izlemem için bir formül bulunsa, ayaklarıma kelepçe vurularak götürülmeye razıyım.”