Çete atışmaları sonrası polisten 'hijyen' operasyonu

Organize suç örgütü Sedat Peker’i tehdit ettiği videoyla gündeme gelen Güniz Akkuş’un da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Çete atışmaları sonrası polisten 'hijyen' operasyonu

Son dönemde organize suç örgütü liderleri Aladdin Çakıcı ve Sedat Peker merkezli olarak yaşanan gelişmeler operasyon haberiyle sürüyor.

DHA‘nın haberine göre İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütü liderleri lehine ve aleyhine olmak üzere iki grup halinde sosyal medya paylaşımlarında karşılıklı ölümle tehdit ederek “toplumun genel olarak huzuru ve asayişini bozdukları” belirtilen bazı kişileri tespit etti.

13 şüpheliyi yakın takibe alan polis, İstanbul, Ankara, Adıyaman, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Mersin olmak üzere toplam 7 farklı ilde operasyon düzenlendi. “Hijyen” adı verilen operasyonda şu ana kadar 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda silah ve suç unsurlarının da ele geçirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında Güniz Akkuş da yer alıyor. Güniz Akkuş, yurtdışına kaçtığı belirtilen ve geçen hafta “Berat Albayrak beni bitirmek istiyor” dediği bir video paylaşan Peker’i, YouTube kanalında yayımladığı iki video aracılığıyla “tehdit” etmişti. Peker de video konuşmalarında adını anmadan Akkuş’u hedef almıştı.