Ceren Damar davasında karar

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü celsesinde mahkemenin kararını açıklaması beklenirken, sanık Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak’ın savunması tepki topladı.

Ceren Damar davasında karar

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i okuldaki odasında öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4’üncü kez hâkim karşısına çıktı.

Duruşma öncesi Ceren Damar’ın ailesi, kadın örgütleri ve Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinden akademisyenler, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada adalet talebi bir kez daha ifade edildi.

Sanık Hasan İsmail Hikmet’in “Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan yargılandığı davaya Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonu’nun davaya müdahillik talebi ise reddedildi.

SANIK AVUKATI BIÇAK’TAN UTANDIRAN ‘SAVUNMA’

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada sanık Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın savunması büyük tepki topladı.

Sanık avukat Vahit Bıçak, Ceren Damar Şenel’in ve sanığın telefonunun incelenmediğini belirtti ve “Sanığın telefonun incelenmesine ilişkin rapor bulunmamaktadır. Maktulün cep telefonu hafızası, görüşmeler, fotoğraf arşivine hiçbir şekilde ulaşamamıştır. Sanıkla maktul arasındaki ilişki için bu kayıtlara bakılır. Somut olayımızda iki tarafa da bu yapılmamıştır. Maktulenin telefonu açılırsa ne olacak merak ediyoruz. Devlet sırrı gibi korunuyor” dedi. Bıçak, gelen tepkiler üzerine “Karşımızda hukuken katil yoktur sanık vardır” ifadelerini kullandı.

“Hepimiz sanık Hasan İsmail Hikmet’in adaleti için buradayız” diyen Bıçak, ayrıca katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet’in, “canavarca hisle öldürmediğini” iddia ederek, “Sanık isterse şarjörü boşaltabilirdi ama bunu yapmadı. Silahla etraftaki herkesi öldürebilirdi ama öldürmemiş bu yüzden en üst ceza verilemez. Katliam yapmamıştır, çılgın cinayet işlememiştir Dinleyin beni de biraz hukuk öğrenin, mahkeme heyeti baskı altındadır” dedi.

“15 TEMMUZ LEHİNE TWEET ATTI”

Duruşmayı takip eden Dokuz8 Haber muhabiri Esra Tokat’ın aktardıklarına göre; daha önceki duruşmalardaki savunmaları da tepki çeken Bıçak, “Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı” ifadelerini kullandı.

Sanık ile Ceren Damar arasında cinsel bir birliktelik olduğunu iddia eden avukat Bıçak, “Fransızca çalıştıkları bir gün Ceren Damar, Hasan İsmail Hikmet’ten hoşlandığını söylemiştir. Bunun üzerine sanık Ceren Damar’ı hocası olarak gördüğünü söyleyip reddetmişti. Ancak görüşmeleri devam etmiştir ardından cinsel birliktelik yaşamışlardır” dedi.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Mahkeme kararını açıkladı. Ceren Damar’ı “tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan dava açılan sanık Hasan İsmail Hikmet hakkında “ağırlaştırılmış müebbet” cezası verildi.