Cengiz'den Koç'a gönderme: Devletin Bakanlarına çatacaksınız, sonra da teşekkür edeceksiniz

Cengiz, Koç'un isim vermeden Bakanları eleştirmesini ancak Erdoğan'a teşekkür etmesini eleştirdi.

Cengiz'den Koç'a gönderme: Devletin Bakanlarına çatacaksınız, sonra da teşekkür edeceksiniz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Kasımpaşa – Galatasaray maçı sonrası kameralar karşısına çıktı. Cengiz’in gündeminde ağırlıklı olarak Fenerbahçe Divan Kurulu’nda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un söylemleri vardı.

Cengiz, Koç’un isim vermeden Bakanları eleştirmesini ancak Erdoğan’a teşekkür etmesini eleştirdi. Koç, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Trabzonspor’a açık desteklerini eleştirmiş; ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sunmuştu.

Cengiz, “Devletin bakanlarına, belediye reislerine, kamu kurum kuruluşlarına, devlet bankalarına çatacaksınız, sonra da teşekkür edeceksiniz. Ben bu mantığı da anlamıyorum.” diye konuştu.

‘İNSANLARI SOKAĞA DÖKECEK SÖYLEMLERDEN KAÇINALIM’

Cengiz’in açıklamalarından satır başları şöyle;

“Bu bir savaş değil, rakiplerimiz bizim düşmanımız değil. Hepsi bizim arkadaşımız, kardeşimiz, dayımız, eniştemiz. Biz düşman değiliz. Öncelikle bütün söylemlerimizde bu toplumun deşarjı olması gereken futbol nefret şarjı haline getirmeyelim. Bu söylemleri lütfen kitlesel eylemler haline getirmemeye çalışalım. Kendi başarısızlığımız için insanları sokağa dökmek anlamına gelecek söylemlerden kaçınalım. Lütfen toplumsal duygularla sportif duyguları karıştırıp şiddete doğru yönlendirmeyelim.”

“O başkan gülüyormuş. Dilerim ki Galatasaray rekabetinden başka bir şey onu ağlatmasın. Hem gülüyorsunuz, hem de her gün televizyonlara çıkıp ağlıyorsunuz, bunu anlamıyorum.”

“Siz hakemler de insandır, hata yapabilir derken şimdi nasıl oldu da hakemler başka bir varlığa mı dönüştü? Hakemler melek mi oldu, ne oldu? Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.”

“Devletin bakanlarına, belediye reislerine, kamu kurum kuruluşlarına, devlet bankalarına çatacaksınız, sonra da teşekkür edeceksiniz. Ben bu mantığı da anlamıyorum. Biz hakem hatası istemiyoruz. Bizim karakterimizde bu var.”

“TFF hepimizin federasyonu, onu bitirerek hiçbir yere varamayız. Biz kuralların uygulanmasıyla ilgili bir soru sorduk. Hala daha yanıt alamadık. Biz kibarca soruyoruz. Hangi maddeye dayanarak limit artırımı yaptınız?”

“Ben ilk kez bir kulübün seçim için kayyıma götürülmek istendiğini görüyorum. Bu kaosa götürür. Bunu iyi niyetle açıklayamam.”

“Diğer kulüplerin Başkanları ile televizyona çıkmaya hazırım. Zaten bazı başkanlar televizyonları çok seviyor, neredeyse haber bültenini sunacaklar.”