Cenevre’de 5+5 askeri komite toplantısı başladı

Cenevre’de başlayan 5+5 askeri komite toplantısına ilişkin konuşan BM Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame, Libya'da devam etmekte olan çatışmaların sona ermesi ve kalıcı bir ateşkesin sağlanabilmesi için tarafların “istekli bir tavır” içinde olduklarını söyledi.

Cenevre’de 5+5 askeri komite toplantısı başladı

Cenevre’de başlayan 5+5 askeri komite toplantısına ilişkin konuşan BM Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame, Libya’da devam etmekte olan çatışmaların sona ermesi ve kalıcı bir ateşkesin sağlanabilmesi için tarafların “istekli bir tavır” içinde olduklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame, Libya’da devam eden iç savaşın son bulması için bugün Cenevre’de başlayan 5+5 askeri komite toplantısı ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Salame, görüşmelerden olumlu sonuç çıkacağından ümitli olduğunu söyledi. Taraflar arasında doğrudan bir görüşme olmadığını kaydeden Salame , “Olası bir ateşkesin kimler tarafından ve nasıl denetleneceği ve BM ile Libyalı makamların bu konudaki rolünün ne olacağını tartışıyoruz” dedi. Salame, olası ateşkes sonrası buradaki ağır silahların geri çekilip çekilmeyeceğinin de müzakere konuları arasında yer aldığını belirtti.

Salame, detaylı açıklamayı Perşembe günü yapacağını da sözlerine ekledi.

BM arabuluculuğunda bugün Cenevre’de başlayan görüşmelere Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Libya Ulusal Ordusu Komutanı General Hafter’i temsilen beşer kişilik üst düzey askeri temsilci katılıyor.