Cemil Çiçek vekil transferiyle ilgili konuştu

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, vekil transferiyle ilgili "Siz ne kadar kanun çıkarıp engellemeye çalışırsanız çalışın, önüne geçemezsiniz" yorumunu yaptı.

Cemil Çiçek vekil transferiyle ilgili konuştu

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek ‘vekil transferi’yle ilgili açıklamalarda bulundu. Muharrem Sarıkaya, Cemil Çiçek ile vekil transferi üzerine yaptığı görüşmeyi köşesinde aktardı.

Çiçek, AKP ve MHP’nin engellemek adına üzerinde çalıştığı vekil transferi için “Doğru bulduğum için söylemiyorum, sadece kanunla engellenmesinin imkansızlığını anlatıyorum…” yorumunda bulundu.

Cemil Çiçek’in konuyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

“Transfer veya kiralık vekil adı verilen uygulamanın sadece bugün değil, yarım asır kadar öncesinde de uygulandığını belirten Cemil Çiçek, “Siz ne kadar kanun çıkarıp engellemeye çalışırsanız çalışın, önüne geçemezsiniz. Milletvekili istifası kendi özgür iradesiyle olur. Anasaya’ya madde konuldu önüne geçmek için geçilebildi mi?”

Çiçek sözlerine şöyle devam etti:

“Dönüp dolaşıp bir başka yolunu buldu ve yine o partiye geçti. Bunu doğru bulduğum için söylemiyorum, sadece kanunla engellenmesinin imkansızlığını anlatıyorum.”