Cemaat savaşları bambaşka bir noktaya evrildi

Adana'da polis iki ayrı baskın gerçekleştirdi. Baskında ele geçirilen ve Kurban Bayramı'nda Alparslan Kuytul'un başkanı olduğu Furkan Vakfı tarafından toplanılan 41 ton kaçak etin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmayıp, sucuk yapılıp satılmaya hazırlandığı iddia edildi. Söz konusu olaya tepki gösteren Furkancılar ise, bunun bir "iftira" olduğunu söyledi.

Cemaat savaşları bambaşka bir noktaya evrildi

Adana’da polis iki ayrı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda ele geçirilen ve Kurban Bayramı’nda Alparslan Kuytul’un başkanı olduğu Furkan Vakfı tarafından toplanılan 41 ton kaçak etin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmayıp, sucuk yapılıp satılmaya hazırlandığı iddia edildi.

Polis operasyonunda, piyasaya sürülmek üzere hazır bulunan 38 ton 920 kilo kaynağı belli olmayan etin ele geçirildiği ifade edildi.

Söz konusu olaya tepki gösteren Furkan Vakfı destekçileri ise, sosyal medya hesaplarından bunun bir “iftira” olduğunu, “Furkan Vakfı tertemizdir” mesajlarıyla paylaştı.

Öte yandan, Işıkçılar Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen İhlas Haber Ajansı (İHA) da, polisin operasyonu ile ilgili olarak bugün abonelerine bir haber geçti. Haberde, 41 ton etin fakirlere dağıtılacağı bahanesiyle toplandığı ancak etlerin sucuk yapılıp ticari amaçla kullanılacağı söylendi.

Haberde, “İddiaya göre, soğuk hava deposunu, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı lideri Alparslan Kuytul’a destek için izinsiz gösterilere katılan ve hakkında bu nedenle iki kez işlem uygulanan Selahattin G.’nin (31) kiraladığı öğrenildi” ifade edilirken, açıklamaya şu şekilde devam edildi:

“Ele geçirilen etlerin, vatandaşların dini değerlerini sömürerek toplandığı, Kurban Bayramı’nın üzerinden günler geçmesine rağmen toplanan etlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmadığı tespit edildi. Piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan etin, sucuk yapılması için Kayseri’deki bir et işleme tesisine gönderileceği iddia edildi.”

VAKIF YALANLADI

Furkan Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul ise, İHA’ya “Tertemiz insanlara iftira atmaktan, yıpratmaya çalışmaktan vazgeçmiyorlar. Emniyetin içindeki çakallarla iş tutan gazeteci müsvettelerini kınıyorum” derken, “Medya İHA nın eline mi kalmış! İha demek ihanet, iftira demekle eş anlamlı olmaya başladı artık. İHA nın tuzağına düşen acınası medya!” diye yazdı.

Vakfa 2018 yılında da soruşturma başlatılmış. Savcılık, Kuytul’un da aralarında olduğu 9’u tutuklu 45 kişi için “suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme, özel belgede sahtecilik, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşları, vb. tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme (FETÖ/PDY), yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak (PKK/KCK), mal varlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek” gibi suçları yöneltmişti.

2019 yılının sonunda salıverilen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul, bir teşekkür metni yayımlmıştı. Mektupta Saadet Partisi ile CHP’li isimler de yer aldı.