Cemaat liderinin cenazesinde koronavirüs anonsu: Yakın mesafede durmayın ve tokalaşmayın

Koronavirüs salgınına rağmen törene katılan binlerce kişi, İsmailağa cemaati liderinin cenazesinde toplandı. Cenazeye katılanlara yakın mesafede durmamaları ve tokalaşmamaları gerektiği konusunda anonslar yapıldı.

Cemaat liderinin cenazesinde koronavirüs anonsu: Yakın mesafede durmayın ve tokalaşmayın

İsmailağa cemaatinin liderlerinden Abdullah Ustaosmanoğlu için Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazında izdiham yaşandı. Koronavirüs salgınına rağmen törene katılan binlerce kişi yana yana saf tutup cenaze namazı kıldı. Aralarında AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in de bulunduğu kalabalık grup koronavirüs salgınını hiçe saydı.

Önceki gece İstanbul’da hayatını kaybeden İsmailağa cemaatin liderlerinden Abdullah Ustaosmanoğlu için Fatih Camii’nde tören düzenlendi. Törene aralarında AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in de bulunduğu binlerce isim katıldı. Az sayıda vatandaşın maske taktığı görülürken, cenaze namazı saf tutularak kılındı.

Cenaze namazı öncesi katılan kişilerin yakın mesafede durmamaları ve tokalaşmamaları gerektiği konusunda anonslar yapıldı.