Çelikler Holding'den işe dönmek için imza kampanyası başlatan işçilere: Gidin derdinizi oy verdiğiniz partiye anlatın

Çelikler Holding Elbistan A Termik Santralinde çalışırken sözleşmelerinin bitmesine 17 ay kala 15 işçi işten çıkartıldı.İşe geri dönmek için imza kampanyası başlatan işçilere Holding'in güvenlik amirinin "Gidin derdinizi oy verdiğiniz siyasilere anlatın" dediği iddia edildi.

Çelikler Holding'den işe dönmek için imza kampanyası başlatan işçilere: Gidin derdinizi oy verdiğiniz partiye anlatın

Çelikler Holding Elbistan A Termik Santrali’nde çalışırken sözleşmelerinin bitmesine 17 ay kala işten çıkartılan 115 işçi, işlerine geri dönebilmek için imza kampanyası başlattı. Holding’in güvenlik amirinin ise “Gidin derdinizi oy verdiğiniz siyasilere anlatın” dediği iddia edildi.

Çelikler Holding ile Uçan Turizm arasındaki anlaşmazlık sonucu sözleşmelerinin bitmesine 17 ay kala işsiz kalan 115 kişi, işlerine geri dönebilmek için imza kampanyası başlattı. Çelikler Holding’e ait memur siteleri önünde İmza kampanyası başlatan işçiler yaklaşık 2 bin destek imzası topladı.

GİDİN DERDİNİZİ OY VERDİKLERİNİZE ANLATIN

Elbistan Olay gazetesinde yer alan habere göre Çelikler Holding’in güvenlik amiri olan Seyfullah Can’ın ise işten çıkartılan ve tekrar işe dönmek isteyen kişilere; “Bu bacaları durduran oy verdiğiniz partiye gidin yardım isteyin. Bu bacaları çalıştırırlarsa biz sizi işe alırız” dediği iddia edildi. Bu iddialar imza kampanyası başlatan şoförler tarafından dile getirildi.

DEVRİMİZ ÇELİKLER’E ALINSIN

İmza kampanyası başlatan işçiler son olarak; “Bizim devrimiz Holding’e olacaktı. İki firma arasında yaşanan sorunlar bizi ilgilendirmez, devir anlaşmasına göre Çelikler bizi işe almak zorunda. İşimizi tekrar istiyoruz. Kış ayında iş bulamayız, kiramız var, çocuklarımız var masraflarımızı işimiz olmazsa nasıl karşılayacağız?” dediler.