CEBR: Koronavirüs Çin'e 5 yıl kazandırdı

CEBR tarafından yıllık olarak yayımlanan raporda Covid-19 pandemisine yönelik politikalarının Çin’i dünyanın en büyük ekonomisi olma yolunda 5 yıl kazandırdığını bildirdi

CEBR: Koronavirüs Çin'e 5 yıl kazandırdı

The Centre for Economics and Business Research (CEBR) tarafından yıllık olarak yayımlanan raporda yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi ve yarattığı ekonomik çöküntünün bu rekabette Çin’in lehine sonuçlandığı bildirildi.

CEBR tarafından yapılan değerlendirmede, Çin’in pandemiyi erken karantina önlemleri ile beceri ile yönetmesinin Çin’in ekonomik performansını göreceli olarak geliştirdiği belirtildi. Çin’in daha önce tahmin edilenden beş yıl önce, 2028’de dünyanın en büyük ekonomisi olmak için ABD’yi geçeceği vurgulandı.

5 YIL ÖNE ÇEKİLDİ

CEBR tarafından yapılan değerlendirmede 2033’de, Çin’in ABD’yi sollayarak dünyanın en büyük ekonomisi olacağına yönelik beklentilerin iki ülkenin pandemiden toparlanma sürecindeki farklılıklardan kaynaklı olarak beş sene öne çekildiği vurgulandı.

ABD’nin pandemiden toparlanma sürecinin 2021’de güçleneceği bildirilirken, büyümenin 2022 ve 2024 seneleri arasında 1.9’a gerileyeceği bunun ardından da 1.6’ya çıkacağı belirtildi.

Raporda Çin’in ise 2021-2025 döneminde yüzde 5.7 büyümesi, 2026-2030 döneminde ise bunun yüzde 4.5’e gerilemesinin beklendiği bildirildi.