Çavuşoğlu'ndan 'NATO'dan çıkılsın' çağrısına yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'dan çıkılması yönünde çağrılar olduğunu hatırlatıp "Biz neden NATO’dan çıkalım? Bundan rahatsız olan varsa o çıksın” dedi

Çavuşoğlu'ndan 'NATO'dan çıkılsın' çağrısına yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerine katıldı.

Cavuşoğlu, yaptığı konuşmada, gerektiğinde “oyun kurucu”, gerektiğinde “oyunbozan” olduklarını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği dinamizmle saha ile masayı uyum içinde kullanıyoruz. Diplomasi her zaman önceliğimiz. Sorunları müzakereyle ve kazan-kazan ilkesi temelinde aşmaya çalışıyoruz. Ancak diplomasinin yetersiz kaldığı yerde sahada boy-mevcudiyet göstererek, tekrar diplomasiyi ve barışçıl çözümü zorluyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, NATO konusunda da “Bazıları NATO’dan çıkmamızı dahi istiyor. Bu örgütün en önemli üyelerinden biri biziz. Onayımız olmadan karar alınamıyor. Biz neden NATO’dan çıkalım? Bundan rahatsız olan varsa o çıksın” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği konusunda da Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği çifte standart uyguluyor. Siz de eleştirebilirsiniz, eksiklerimiz var. Ama bunlar var diye tüm AB ülkeleriyle bağ koparmak gerçekçi değil” şeklinde konuştu.

“İKTİDARIN SİZE VERİLMEYECEĞİNİ BİLİYORSUNUZ”

Çavuşoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’ın İsrail Büyükelçisi’nin atandığına ilişkin eleştirisine de, “İsrail’e büyükelçi atamadık. Atasaydık haberiniz olurdu” cevabını verdi.

Erozan’ın “Bütçeyi iktisatlı kullanın, yılın ikinci yarısında biz alacağız” dediğini hatırlatan Çavuşoğlu, “Hayrola, ne oluyor? Siz de mi Biden’den umut bekliyorsunuz yoksa? Ülkede seçim yok. Seçim olsa da iktidarın size verilmeyeceğini biliyorsunuz. Yoksa darbe beklentiniz mi var? Kimden devralacaksınız, neye göre devralacaksınız?” dedi.