Çavuşoğlu: Yunanistan yalan söylüyor

NATO'nun duyurduğu Ankara-Atina görüşmesini Yunanistan yalanladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan, NATO Genel Sekreteri'ni yalanladı. Yalan söyleyen Yunanistan'ın kendisi" dedi.

Çavuşoğlu: Yunanistan yalan söylüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yunanistan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i yalanladı. Yalan söyleyen Yunanistan’ın kendisi. Yunanistan diyalogdan yana olmadığını gösterdi. Biz Türkiye olarak her zaman diyalogdan yanayız” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz’deki gerilimle ilgili önkoşulsuz görüşme önerisini Yunan mevkidaşı Nikos Dendias’ın kabul etmediğini söyleyen Çavuşoğlu, “Yunanistan’ın haksız olduğunu Avrupa Birliği ülkeleri de biliyor, Yunanistan’ı kışkırtan Fransa. Macron ne yapacağını şaşırdı” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “Yunanistan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i yalanladı. Yalan söyleyen Yunanistan’ın kendisi. Yunanistan NATO arabuluculuğu konusunda yalan söyleyerek bir kez daha diyalogdan yana olmadığını gösterdi” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli” demişti.