Çavuşoğlu ve Lavrov, yarın Sputnik V aşısını görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarınki toplantıda Sputnik V aşısının ele alınacağını açıklandı.

Çavuşoğlu ve Lavrov, yarın Sputnik V aşısını görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Sergey Lavrov’un Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yarın gerçekleştireceği toplantıda Rusya’nın geliştirdiği koronavirüs aşısı Sputnik V ile ilgili işbirliğinin genişletilmesinin ele alınacağını duyurdu.

Sputnik’in aktardığı habere göre, Rus Dışişleri’nin açıklamasında “Lavrov ve Çavuşoğlu yarınki toplantıda (Ortak Stratejik Planlama Grubu) Sputnik V aşısı ile ilgili işbirliğinin genişletilmesini görüşecek” ifadeleri yer aldı.

Rusya Dışişleri açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Pandemi, Rus ve Türk ortaklar arasında Rusya’nın koronavirüse karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının üretiminin Türkiye’de yerelleştirilmesi gibi umut verici bir etkileşim alanının ortaya çıkmasını belirledi. Toplantı sırasında bu alandaki işbirliğimizi genişletmeye olan ilgimizi teyit etmek niyetindeyiz.”

2 ÜLKENİN ULUSAL ÇIKARLARI

Rusya açıklamasında, Bakanların Ortak Stratejik Planlama Grubu çerçevesinde gerçekleşecek toplantının Rusya ve Türkiye arasındaki karşılıklı yarara dayalı ilişkilerin daha da geliştirilmesine gerçek bir katkı sağlamasını umduklarını belirtti. Açıklamada, “2 ülkenin ulusal çıkarlarının dikkate alınarak uluslararası sorunlara yönelik stratejik vizyonu güçlendirmesini umuyoruz” ifadesi kullandı.