Çareyi 'üfürükçü'de aradılar, virüs herkese yayıldı

Kayseri'de koronavirüse karşı şifa vereceğine inanıp 'üfürükçü'ye gidenler, hastalığın mahalleye yayılmasına neden oldu.

Çareyi 'üfürükçü'de aradılar, virüs herkese yayıldı

Kayseri’de koronavirüs salgınına karşı akıl ve bilim dışı yöntemlere başvurulması, sorunu katmerli hale getirdi.

Pes dedirten olayı yerel Kayseri Haber sitesinden Veli Altınkaya şu ifadelerle anlattı:

“Kişisel veriler nedeniyle ne mahalle ne de isim vermeyeceğim. Ama siz nere olduğunu anlarsınız.

Halen kısmi karantina uygulanan eski bir beldemizde bir otobüs şoförü virüsü ilk olarak bulaştırıyor. Virüsün bulaştığı isimlerden biri de, ‘okuyup-üflemesi kuvvetli’ olan bir kadın. Mahalle sakinlerinin bir bölümü virüsün bulaşmaması için bu kadını ziyaret ederek kendilerine de ‘okuyup-üflemesini’ istiyorlar. O kadın okuyup üflerken virüsü koca mahalleye yayıyor, iyi mi?

Evinde durmayıp, maskesini takmadan okuyup-üfleyen kadından medet uman yurdum insanı ne diyeyim sana…”

KARANTİNA UZADI

Veli Altınkaya skandal olayla ilgili yer detayı vermese de, sözkonusu mahallenin Kocasinan ilçesine bağlı Yemliha Mahallesi olduğu biliniyor. Yemliha Mahallesi’nde bulunan 7 müstakil ev, koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantina altına alınmıştı. Ancak gerekli sosyal izolasyonun sağlanamaması nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu dün itibariyle 7 ev için uygulanan karantinayı bir 14 gün daha uzatma kararı aldı.

TABİP ODASINDAN ‘ÜFÜRÜKÇÜ’ UYARISI

Yaşanan bu gelişmelerle ilgili açıklama yapan Kayseri Tabip Odası da kent sakinlerine “Kayseri’de salgın başladığından beri PCR test pozitif toplam hasta sayımız 800. 30 PCR test pozitif vefatımız, 115 şüpheli koronavirüs (test negatif) vefatımız var. AVM’lere gitmeye çok vaktiniz olacak. Ev de Kal Kayseri. Virüs her yerde. Salgın bitmedi.” diye uyarırken “Üfürükçüye de gitmeyin” çağrısı yaptı.