Camide toplu namaz istediler, arbede çıkardılar

Sakarya'daki bir camide cemaatten bir grup toplu namaz kılmak istedi, imamın ilgili genelgeyi hatırlatması üzerine camide kavga çıktı.

Camide toplu namaz istediler, arbede çıkardılar

Diyanet İşleri Başkanlığının koronavirüse karşı tedbirler kapsamında camilerde namaza ara vermesi ancak bireysel olarak camilere girişlere izin vermesi Sakarya’da kavga sebebi oldu.

Akyazı’da bulunan Gazi Süleyman Paşa Camii’nde bir grup, imamdan cemaatle namaz kılınmasını istedi. Cami imamı, Diyanet’ten gelen genelgeyi hatırlatarak cemaatle namaz kıldıramayacağını söyledi. Ancak bu sırada imamla cemaat arasında önce tartışma, daha sonrada arbede çıktı.

Arbede sonrası cemaatin bir kısmı dağınık vaziyette namaz kılarken büyük bir kısmı ise imamsız saf tutarak namazını kılıp camiden ayrıldı.

Bir başka camide de benzer bir kavga yaşandı. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde, ‘Yavuz Sultan Selim Camii’nin imamıyım. Bir karar verildiği zaman bu sadece Diyanet’in kararı değildir” diyen imamın uyarılarını dinlemeyip namaz için topluca saf duranların olduğu görüldü.