Cami damı, internetin çektiği tek yer: Çocuklar ders için oraya çıkıyor

Koçcağız Mahallesi'nde yaşayan öğrenciler, Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) bağlanabilmek için her gün internete erişimin sağlandığı tek yer olan mahalle camisinin terasına çıkıyor.

Cami damı, internetin çektiği tek yer: Çocuklar ders için oraya çıkıyor

Gaziantep’in İslahiye ilçesine 9 kilometre uzaklıkta Amanos Dağları’nın eteklerinde yer alan Koccağız Mahallesi’nde bir grup öğrenci, evlerinde cep telefonun çekmemesi ve internet erişiminin sağlanamaması nedeniyle EBA’dan verilen uzaktan eğitim sisteminde zorluklar yaşıyor. Mahallede yaşayanlar, sağlıklı internet erişimi için caminin damına çıkmak zorunda kalıyor.

Aralarında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin de yer aldığı genç ve çocuklar derslerinden geri kalmamak için mahallede internetin çektiği tek yer olan cami terasına çıkmaya başladı.

“KIŞ GELDİĞİNDE NE YAPACAĞIZ?”

Ders saati gelen öğrenciler, ellerine aldıkları tablet ve cep telefonları ile çıktıkları terasta anlatılan canlı derslere katılım sağlıyor. Öğrenciler, kış gelmeden yaşanan internet sorununun çözüm bulmasını istiyorlar.

Her gün caminin damına çıkmak zorunda kaldıklarını belirten İslahiye Anadolu Lisesi 11 sınıf öğrencisi Ayşe Çetinkaya, “Evimizde internet erişimini sağlayamadığımız için, EBA ders saatlerinde mahalle camimizin damına çıkarak derslerimizi takip etmeye çalışıyorum. Kış ayları geldiğinde ise ne yapacağımızı bilemiyorum. Yetkililerden bu sorunumuzun çözülmesi için yardım talep ediyorum” dedi.