Caferi: İsrail işgali altındaki Golan Suriye'nin ayrılmaz bir parçasıdır

Caferi, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nin Suriye'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, 4 Haziran 1967 yılına kadar uluslararası kanunun garanti ettiği tüm yollarla geri alınmasının Suriye’nin öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

Caferi: İsrail işgali altındaki Golan Suriye'nin ayrılmaz bir parçasıdır

Suriye’nin Birlemiş Milletler’deki daimi temsilcisi Beşar Caferi, telekonferans aracılığı ile gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Ortadoğu’daki durumun ele alındığı toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’nin Suriye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, 4 Haziran 1967 yılına kadar uluslararası kanunun garanti ettiği tüm yollarla geri alınmasının Suriye’nin öncelikleri arasında olduğunu ve pusulanın hiçbir zaman bundan sapmayacağını yineledi.

Caferi, BM’nin, İsrail’in Arap topraklarındaki işgalini engellemek konusunda aciz kaldığı ifade ederek, BM’nin bu acziyetinin işgali desteklemek anlamına geldiğini ifade etti.

Caferi, işgalci İsrail otoritelerinin son zamanlarda Lübnan toprakları üzerinden Suriye’ye bir dizi saldırıda bulunduğunu açıklayarak bu saldırıların BM’in kararlarını yürütememesinden kaynaklandığına dikkat çekti.