Caddeye AKP’li vekilin ismi verildi, gerekçesi Soylu'ya soruldu

AKP’li Tatvan Belediyesi, eski Ahlat yolunda bulunan caddeye AKP Milletvekili Cemal Taşar’ın ismini verdi. Konu Meclis gündemine taşındı.

Caddeye AKP’li vekilin ismi verildi, gerekçesi Soylu'ya soruldu

Tatvan ilçe merkezinde “Eski Ahlat Yolu Caddesi” olarak bilinen caddeye belediye meclisi kararıyla “Cemal Taşar Caddesi” ismi verildi.

Böylece ilçede Aydınlar, İstasyon ve Saray mahallelerinin kesiştiği çarşı merkezinden başlayıp Kültür, Şirinevler, Bahçelievler, Karşıyaka ve Kale mahallelerini kapsayarak Cumhuriyet mahallesine kadar uzanan yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki caddenin ismi “Cemal Taşar Caddesi” oldu.

AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, karar ilişkin “Başta eğitim ve sağlık olmak üzere ilimize çok sayıda yatırım getiren, yaptığı titiz çalışmalarla afet sorunu başta olmak üzere çok sayıda sorunun giderilmesini sağlayan ve iki dönemdir ilimiz geneline hizmet eden Milletvekilimiz Sayın Cemal Taşar’ın ismi, belediyemiz meclisi kararıyla baba evinin bulunduğu caddeye verildi. İlçemiz hızla gelişiyor ve büyüyor. Yeni imar alanları ve imar yolları açılıyor. Meclis toplantısında ilçemizdeki en büyük caddeye de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini vermiştik.” derken, “Bize, ilimize ve memleketimize katkısı olan değerli isimlerin ilçemizde anılması bizim için gurur vericidir. Bu duyarlı kararlarından dolayı meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SOYLU’YA SORDU

HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’ın isminin bir caddeye vermesini Meclis gündemine taşıdı.

Gaydalı, Tatvan Belediyesi’nin HDP’li 11 Meclis üyesinin görevden uzaklaştırılarak AKP’nin çoğunluk sağladığını ve bu şekilde karar alındığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, Gaydalı, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları sordu:

  • Tatvan Belediyesi tarafından, Tatvan ile Bitlis arasındaki yolun neredeyse tamamına AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adı, eski Ahlat yolu caddesine ise AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar adı verilmiştir. Tatvan’ın caddelerine AKP’li siyasetçilerin adının verilmesi bir tesadüf müdür?
  • Tatvan Belediyesi’nin Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’ın adını bir caddeye verme gerekçesi nedir?
  • Bakanlık olarak Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’ın adının bir caddeye verilmesi hususunda bir talebiniz olmuş mudur?