Büyükada davasında karar çıkmadı

İstanbul Büyükada’da gerçekleştirdikleri toplantı sırasında gözaltına alınan 11 sanığın yargılandığı “Büyükada Davası”nda karar çıkmadı. Mahkeme sonraki duruşmayı 3 Nisan’a erteledi.

Büyükada davasında karar çıkmadı

5 Temmuz 2017’de İstanbul, Büyükada’daki bir otelde “İnsan hakları savunucularının korunması dijital güvenliği” konulu bir toplantı düzenlemek için bir araya gelmiş, düzenlenen polis baskınıyla 10 kişi gözaltına alınmıştı. Mahkeme, telefonunda ByLock bulunduğu iddiasıyla Haziran 2017’de tutuklanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nden Taner Kılıç’ın dosyasını da Büyükada davasıyla birleştirmişti.

11 sanığın yargılandığı “Büyükada Davası”nda karar çıkmadı. Mahkeme sonraki duruşmayı 3 Nisan’a erteledi.

Savcılık kasım ayındaki mütalaasında,Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı ve eski Direktörü Taner Kılıç’ın “terör örgütüne üye olma” suçundan; İdil Eser, Özlem Dalkıran, Günal Kurşun, Veli Acu ve Nejat Taştan’ın ise “terör örgütlerine yardım etme” suçundan mahkum edilmesini istedi. Savcı, Nalan Erkem, İlknur Üstün, Şeyhmus Özbekli, Ali Gharavi ve Peter Steudtner’ın ise tahliyesini istemişti.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Gezi davasındaki beraat kararı sonrası yaptığı açıklamada “Mahkemenin kararından ötürü çok sevinçliyiz. Umarım yarın Büyükada davası için de aynı sonucu alırız” demişti.