Bursa'daki orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan kişinin ifadesi ortaya çıktı

Yangınla ilgili gözaltına alınan zanlı ifadesinde "Uyuşturucu içmek için ormanlık alana girdim. Uyuşturucu yaktığım aparat birden alev aldı" dedi.

Bursa'daki orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan kişinin ifadesi ortaya çıktı

Bursa Nilüfer’de yerleşim alanına yakın ormanlık alanda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın tam üç buçuk saat sonra kontrol altına alınabildi. Yangınla ilgili gözaltına alınan zanlı ifadesinde “Uyuşturucu içmek için ormanlık alana girdim. Uyuşturucu yaktığım aparat birden alev aldı” dedi.

Alınan bilgiye göre, Demirci Mahallesi, Emir Sokak devamındaki çamlık alanda saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler karadan, helikopter de havadan yangın söndürme çalışmasına katıldı.

Rüzgarın ani yön değiştirmesiyle bir anda villaların bahçelerine sıçradı. Yangın 3,5 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Yangında 10 hektar alan zarar gördü.

Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın yangını uyuşturucu kullanan bir kişinin çıkardığını açıklamasının ardından V.O., isimli kişi gözaltına alındı.

V.O.’nun emniyetteki ilk ifadesinde ”Uyuşturucu içmek için ormanlık alana girdim. Uyuşturucuyu yaktığım aparat bir anda alev aldı. Panikle aparatı elimden atıp, olay yerinden kaçtım” dediği öğrenildi.