Bursa'da sel: Ölü sayısı 5'e yükseldi

Kestel ilçesinde selde kaybolan 4 kişiden 4'ünün cansız bedenlerine ulaşıldı, hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Bursa'da sel: Ölü sayısı 5'e yükseldi

Bursa’nın Kestel ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise kaybolduğu sel felaketinde sabah saatlerinde yeni bir gelişme yaşandı.

Ekipler, ilçeye bağlı Kayacık Mahallesi’nde selde kaybolan 4 kişiyi bulmak için gece boyunca çalıştı.

Çalışmalar neticesinde, selde kaybolan 4 kişiden 2’sinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise gece saatlerinde, yaptığı açıklamada, “Biraz önce Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız (Alinur Aktaş) yağmurun şiddetini özellikle gösterdi. Hakikaten araçları alıp sürüklediği, üzerine bindirdiği ve yollarda da getirdiği taşlarla büyük hasar oluşturduğu bir yağmurla karşı karşıya kaldığımız açık. Yani mevsim normallerinin çok üzerinde bir durum söz konusu. Şimdi yapacağımız tek iş, arama kurtarma konusunda bu kayıp bulunan 4 kişiye sağ salim ulaşabilmek inşallah. Arkadaşlarımız çaba sarf edecekler.” dedi.

1 KİŞİ DAHA ÖLÜ BULUNDU

Yapılan arama çalışmalarında 1 kişinin daha cansız bedeninin bulunduğu öğrenildi. Böylece sel felaketinde ölenlerin sayısı, 5’e yükseldi. Kayıp 1 kişiyi arama çalışmalarına devam ediliyor.