Bursa'da linç: Öldüresiye dövülen 17 yaşındaki Hamza hayatını kaybetti

Bursa'da 17 yaşında ve Suriyeli olduğu belirtilen Hamza Ajan, iddiaya göre hakaretlere uğrayıp taciz edilen bir kadını savunduğu sırada aldığı darbelerin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bursa'da linç: Öldüresiye dövülen 17 yaşındaki Hamza hayatını kaybetti

Bursa’nın Gürsu ilçesinde meydana gelen olay, 15 Temmuz günü akşam saatlerinde yaşandı. İddiaya göre, Gürsu’nun İstiklal Mahallesi’nde pazarcılık yapan 17 yaşındaki Hamza Ajan, bir grup tarafından hakaret edilen bir kadını savunmaya çalıştı. Ancak Hamza, kadını hakaretlerle taciz eden 4 kişinin saldırısına uğradı ve şiddetli şekilde dövüldü. Darp edildikten sonra fenalaşan Hamza Ajan yere yığıldı.

Gazete Duvar‘da yer alan habere göre, çevredekiler tarafından çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince, Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi’ne götürülen Hamza Ajan, buradaki ilk müdahalenin ardından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen olayın yaşandığı gece saat 03.00 civarında öldü.

Olaya ilişkin tahkikatı sürdüren Gürsu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayete karıştığını belirledikleri ve pazarcılık yapan şüpheli M.S. (15) ile kardeşi M.S.’yi gözaltına aldı.

Hamza Ajan ve taciz edilen kadının Suriyeli oldukları öğrenildi.