"Burhan Kuzu Zindaşti'nin tahliye kararına itiraz edecek hakimleri de aradı"

"Çok açık bir şekilde Burhan Kuzu'nun baskısı ortaya konuyor. Tanık olarak da bir savcı ve diğer hakimlerin ifadesi alınıyor. Orada görülüyor ki Burhan Kuzu yalnızca Cevdet Özcan'ı aramamış, tahliye kararına itirazı değerlendirecek hakimi de arıyor. Diğer hakimleri de arıyor."

Gazeteci Timur Soykan, Manifesto TV’de yayınlanan Manifesto’nun Gündemi programında eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu’nun, uyuşturucu baronu Zindaşti’nin skandal tahliyesindeki rolünü anlattı. Burhan Kuzu’nun yalnızca Cevdet Özcan’ı değil, tahliye kararına itirazı değerlendirecek hakimi ve diğer hakimleri de aradığını belirterek şunları kaydetti:

“Duruşmalarda Orhan Ünğan, Zindaşti hakkındaki gizli soruşturma dosyasını talep ediyor, mahkeme de kabul ediyor. Savcılık gizlilik kararı olduğu için bu dosyayı göndermiyor. Ve aradan bir süre geçtikten sonra Orhan Ünğan garip bir şekilde Zindaşti hakkındaki bu gizli soruşturma belgelerini alıp mahkemeye sunuyor. Zindaşti hakkında bütün soruşturma gizli, üstünde gizlilik kararı var, üstünde gizlilik mührü olan belgeleri bir sanık mahkemede sunuyor heyete, mahkeme başkanına. Haliyle insanlar şoke oluyor, şaşırıyor bu belgelere nasıl ulaştğına dair, hem Orhan Ünğan hem de avukatları hakkında soruşturma açılıyor.

Bu belgeler açıklandıktan sonra -2016’da Sarıyer’deki çatışmada ele geçen belgeler aslında- Zindaşti hakkında hemen operasyona başlanıyor. Çünkü artık evraklar, belgeler ortaya dökülmüş bir halde. Ve bu operasyonda Nisan 2018’de Zindaşti yakalanıyor ve tutuklanıyor. Tutuklandı, hakkında da bu kadar büyük suçlamalar var Zindaşti uzun süre çıkamaz diye düşünüyordu herkes. Ama 6 ay sonra Ekim 2018’de büyük bir skandal olan kararla Zindaşti serbest bırakıldı. Hatta karar mesai saatinin bitiminde saat 20:00’de alınmıştı. Hızlı bir biçimde cezaevinden tahliye olmuş ve kayıplara karışmıştı. Ondan sonra da zaten bir daha Türkiye’de yakalanmadı, bulunmadı.

Zindaşti’yi serbest bırakan hakim, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan hakkında soruşturma başlatıldığında, önce Fatih Altaylı duyurdu; bu hakim Burhan Kuzu’nun kendisine baskı yaptığını söylüyor. Burhan Kuzu bunu yalanladı, Zindaşti’yi hiç tanımadığını söyledi. Ondan sonra Burhan Kuzu’nun Zindaşti ile yemek yediği -hatta Aliye Uzun da var o fotoğrafta- o fotoğraf ortaya çıktı. Bir kere görüştüm dedi ondan sonra HTS kayıtları ortaya çıktı, defalarca görüşmüşler. Sonra Whatsapp yazışmaları ortaya çıktı hatta Whatsapp yazışmalarında ihalelerden bahsediliyordu, Adnan Menderes Havalimanı’ndaki bir ihaleden bahsediyordu Zindaşti’nin sağ kolu ve Burhan Kuzu’dan kendilerine yardım etmesini istiyordu. Hatta Zindaşti ile beraber Burhan Kuzu’nun yanına geleceklerini, yanlarında ilaç ve bal olduğuna -onlar neyi kastediyorsa- dair mesajlar da vardı. Burhan Kuzu vefatına kadar hep inkar etti, bağlantılarını kabul etti ama hakimlere baskı yapmadığını söyledi. Ama HSK’nın başlattığı soruşturmada ifadesi alınan Cevdet Özcan dindarlık vurguları dolu ifadesinde bir yandan kararını savunuyor, bir yandan Burhan Kuzu’nun baskı yaptığını kabul ediyor. 3.5 Milyon Dolar rüşvet aldığı iddia ediliyordu bu hakimin, onu inkar ediyor, kesinlikle rüşvet almadığını söylüyor. Ama çok açık bir şekilde Burhan Kuzu’nun baskısı ortaya konuyor. Tanık olarak da bir savcı ve diğer hakimlerin ifadesi alınıyor. Orada görülüyor ki Burhan Kuzu yalnızca Cevdet Özcan’ı aramamış, tahliye kararına itirazı değerlendirecek hakimi de arıyor. Diğer hakimleri de arıyor.”