'Burhan Kuzu koronavirüsten öldü'

AKP'li bir vekilin yaptığı paylaşım iddiaları güçlendirdi.

'Burhan Kuzu koronavirüsten öldü'

Eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun geçirdiği koronavirüs rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi. Henüz resmi bir açıklama yapılmazken AKP’li bir vekilin yaptığı paylaşım iddiaları güçlendirdi.

AKP MKYK Üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Kuzu’nun vefatını AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de sosyal medya hesabından duyurdu. İddia sosyal medyada kısa sürede gündem olurken; Kuzu’nun ailesinden henüz bir açıklama yapılmadı.

AKP Aydın milletvekili Mehmet Erdem, sosyal medya hesabından “Önceki dönemlerde Ak Parti İstanbul Milletvekilli olarak görev yapan Değerli Bilim İnsanı, Anayasa Hukukçusu
Prof. Dr. Burhan Kuzu Hocamızın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.” diye yazdı.

Kuzu yaklaşık iki haftadır koronavirüs tedavisi görüyordu.

Kuzu, 2001’de Adalet ve Kalkınma Partisinin Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete başlamış; 22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçilmiş ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapmıştı.

Kuzu, “Ebola 1976’da 13 bin; Sars 2002’de 8 bin; Mers 2012’de 858; domuz gribi 2009’da 8238 can aldı. Aslında yakalanan kişiler ile ölenlerin oranı Kovid-19’dan daha fazla. Daha çabuk yayılıyor ama daha az öldürücü Peki neden dünya diken üstü? Sosyal medyanın abartısı dışında bir şey mi var?” ifadelerini kullanmıştı.