Burhan Kuzu aklanacağından emin: Yargılama süreci sonlandığında suçsuz olduğum ortaya çıkacak

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliye edilmesine yönelik yargıya baskı yaptığı iddia edilen ve hakkında soruşturma başlatılan eski AKP milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “HTS kayıtlarına göre uyuşturucu baronu Zindaşti ile defalarca telefonda konuştuğu” haberlerine tepki gösterirken, “Yargılama süreci sonlandığında suçsuz olduğum ortaya çıkacak. Şahsıma karşı tamamen yargısız infaz yapılıyor” dedi.... View Article

Burhan Kuzu aklanacağından emin: Yargılama süreci sonlandığında suçsuz olduğum ortaya çıkacak

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliye edilmesine yönelik yargıya baskı yaptığı iddia edilen ve hakkında soruşturma başlatılan eski AKP milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “HTS kayıtlarına göre uyuşturucu baronu Zindaşti ile defalarca telefonda konuştuğu” haberlerine tepki gösterirken, “Yargılama süreci sonlandığında suçsuz olduğum ortaya çıkacak. Şahsıma karşı tamamen yargısız infaz yapılıyor” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu’nun “yargıya baskı yaptığı” iddialarına ilişkin inceleme başlattığı Burhan Kuzu, Zindaşti ile telefonda defalarca görüştüğünü ortaya çıkaran HTS kayıtlarının yayınlanmasına tepki gösterdi.

Kuzu daha önce iddialara ilişkin “Şahsı asla tanımam ve olayla da hiçbir ilgim yoktur” açıklaması yapmış fakat fotoğrafları ve Zindaşti’nin adamıyla WhatsApp yazışmaları ortaya çıkmıştı.

Twitter hesabından açıklama yapan Kuzu, “Cumhuriyet Gazetesi, bu yaptığı alçaklığın bedelini yargı önünde ödeyecek. HTS kayıtlarını açıklamak suç, ifade vermediğim ise külliyen yalan” ifadesini kullandı.