Burak Erdoğan'ın 'askerliği' Meclis gündeminde

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan askerliğini yapmış mıdır? Yaptı ise hangi yıl nerede yapmıştır?"

Burak Erdoğan'ın 'askerliği' Meclis gündeminde

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilip Katar ortaklığına devrine tepki gösteren CHP’li Ali Mahir Başarır’a AKP’liler ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından tepkiler dinmemişti.

Başarır, “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış…” demiş ve hem Başarır hem de CHP’liler Ordu düşmanı ilan edilmişti.

Bu esnada CHP’li milletvekili Özkan Yalım Meclis gündemine Erdoğan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın askerliğini getirdi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın askerliğine ilişkin soru önergesini TBMM’ye sundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yazılı olarak yanıtlanması beklenen önergede şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın çürük raporu alarak askerlikten muaf tutulduğu üzerine basında çeşitli haberler yer almaktadır.

Bu bağlamda;

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan askerliğini yapmış mıdır? Yaptı ise hangi yıl nerede yapmıştır?

2- Ahmet Burak Erdoğan’ın çürük raporu alarak askerlikten muaf tutulduğu haberleri doğru mudur? Doğru ise muaf tutulma sebebi nedir? Hangi hastanede bu rapor düzenlenmiştir?”