Bulgaristan'dan Türkiye'ye 'ucuzluk' akını

Türk Lirası'nın Bulgar Levası karşısında yaşadığı değer kayıpları sonrası Bulgaristan vatandaşları Edirne'ye akın ediyor.

Bulgaristan'dan Türkiye'ye 'ucuzluk' akını

1 Bulgar levasının 5.17 TL’ye karşılık gelmesi sonrası Edirne’ye akın eden Bulgaristan vatandaşlarının sayısının 232 bin 324’e ulaştığı öğrenildi.

Edirne İl Genel Meclisi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu tarafından sınır kapılarının açılması hakkında hazırlanan raporda, duruma ilişkin veriler gözler önüne serildi.

Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nın açılmasıyla, Edirne’ye gelen turistlerin kent ekonomisine önemli katkı sağladığını belirten Komisyon Başkanı Önder Cin, Eylül ayı içerisinde Türkiye’ye giriş yapan Bulgaristan uyruklu vatandaşların sayısının 232 bin 324’e ulaştığını açıkladı.

YÜZDE 300 ARTIŞ

Türkiye’ye giriş yapan Bulgaristan vatandaşlarının sayısında yüzde 300’den fazla artış yaşandığına dikkat çeken Cin, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır Kapılarında son 5 ayın en fazla otomobil ve otobüs girişinin Eylül ayında olduğunu vurguladı.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş de açıklamasında, Bulgar vatandaşlarının Edirne’ye gelmelerinin ekonomik anlamda çok önemli olduklarına değinerek, Leva’nın Türk Lirası karşısında değer kazanmasıyla Edirne’nin Bulgaristan vatandaşları için cazibe merkezi haline geldiğini savundu.