Bülent Arınç'tan Joe Biden ve Kamala Harris'e tebrik

AKP'de eleştirilerin hedefi olan Bülent Arınç, bu kez de Twitter hesabından Joe Biden ve Kamala Harris'e kutlama mesajı paylaştı.

Bülent Arınç'tan Joe Biden ve Kamala Harris'e tebrik

Dün akşam katıldığı programda Osman Kavala ve Selahaattin Demirtaş’ın hala tutuklu olmasıyla ilgili eleştirilerde bulunan Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç sözlerinin ardından AKP ve MHP içinden eleştirilerin hedefi olmuştu.

Bu tartışmaların ardından dikkat çeken bir paylaşım daha geldi. Arınç, AKP içinde Erdoğan’la ilgili söylediği sözler nedeniyle tartışma yaratan ABD’nin Başkanlık seçimini kazanan Joe Biden’ı kutlayan bir mesaj yazdı.

Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’i kutlayan Arınç, ABD ve Türkiye arasındaki ‘stratejik ortaklığa’ dikkat çekti.

Bülent Arınç’ın paylaşımı şöyle:

“ABD’de yapılan seçimler sonucunda Başkan seçilen Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i tebrik ederim.

Türkiye ile ABD uzun yıllara dayanan bir stratejik ortak ve müttefiklik ilişkisine sahiptir. Bu ilişkinin temelinde karşılıklı anlayış ve işbirliği yatmaktadır.

Sayın Seçilmiş Başkan’ın yakın geçmişte Türkiye’nin iç politikasına yönelik bazı sözleri Türk kamuoyunda çok haklı tepkilere yol açmıştı.

Biz, bu sözlerin seçim kampanyası esnasında iç politika merkezli bir propaganda kapsamında sarf edildiğine ve Sayın Biden’ın ülkemiz ile ilgili düşüncelerini olmadığına inanmak isteriz.

Bizim için Joe Biden, yıllar önce senatör olarak Bosna savaşında soykırıma uğrayan Müslüman Boşnakların haklarını en yüksek perdeden savunan insandır.

Sayın Seçilmiş Başkan’ın yeni başkanlık döneminin dost ve müttefik iki ülke arasında yeni bir sayfa açarak karşılıklı güven ve diyaloga dayalı hayırlı gelişmelere katkıda bulunmasını temenni ederim.”