Bülent Arınç: Berat Albayrak'ın istifa etmesine dahil olmadım, isim vermedim

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Berat Albayrak'ın istifasına dair açıklamalarda bulunarak, istifayla alakasının olmadığını iddia etti.

Bülent Arınç: Berat Albayrak'ın istifa etmesine dahil olmadım, isim vermedim

Habertürk canlı yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, görevinden istifa eden Berat Albayrak ile ilgili iddialara cevap verdi.

İstifa meselesinde dahli olduğuna dair haberleri yalanlayan Arınç ”İki iddiada külliyen yalandır. Birincisi Albayrak’ın görevini bırakmasına dahil olmadım. ‘Gitmezse 30-40 AK Parti Milletvekili ayrılır’ demedim. İkincisi Yüksek İstişare Kurulu’nda isim zikretmedik” açıklamasını yaptı.

​Yeni ekonomi yönetimini ve mevcut durumu yorumlayan Arınç, ”Ekonomide sıkıntı yok diyemem ama krize dönüşmemiştir. Bu da bizim avantajımıza. Naci Ağbal ve Lütfi Elvan’ı da iyi tanırım, çok faydalı olacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“NOOLUYOR BUGÜNKÜ HAKİMLERE?”

Halen tutuklu bulunan Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş üzerinden yargıya da “eleştiri”lerde bulunan Arınç, “10 sene sonra pardon denecekse bu adalet mi allahaşkına? Tutuksuz yargılanma diye birşey yok mudur? Adli tedbirler yok mu? Ben 10 yıl İzmir DGM’de yargılandım. Baştan sonra kadar tutuklanmadım. Bunu kimse teklif bile etmedi. Sonunda 5 yıl ağır hapse mahkum oldum, yine tutuklanmadım. Yargıtay’a gittim Yargıtay bozdu, mahkeme direndi yine tutuklanmadım. Ceza Genel Kurulu’na gitti yine tutuklanmadım. Nooluyor bugünkü hakimlere? Niye tutukluyorsunuz bu kadar? Bu insanları serbest yargılamak mümkün değil mi? Nereye kadar kaçacak? 3 senedir hala delil toplayamadın mı sen? Bu delilleri yok etme endişesi mi var?” ifadelerini kullandı.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HASTALIKLI”

Gazeteci Deniz Zeyrek’in “Sizce şu an Türkiye’de ifade özgürlüğü var mıdır? Türkiye’de madem reforma ihtiyacımız var sizce şu an ki durum nedir?” sorusuna da Arınç, şu şekilde cevap verdi:

“Bu söylediğiniz isimler üzerinde bir şey söylediğim zaman, ‘zaten biz de biliyorduk bu adam da PKK severdi’ ye kadar gidecekler. Ama mermi silahtan çıktı, kurşunu attınız. Şunu söyleyeyim; bugün ifade özgürlüğü anayasada da, diğer kanunlarda da var. Hatta bizim zamanında eklediğimiz maddelerden bir tanesi budur. Bugün sayın Abdulhamit Gül ile de konuştuk. “Eleştiri sayılan şeyler, suç teşkil etmez” dedik. Büyük harfler ile yazdık, ben o zaman Başbakan yardımcısıydım. Ama bu bugün uygulanıyor mu derseniz, hayır!  Bugün ifade özgürlüğü sakattır, hastalıklıdır, sorunludur.”