"Bu düzen geleceksiz! Bir arkadaşımızı daha kaybettik…"

İ.Ü. TKH Gençliği, İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Hakan Taşdemir'in yaşamına son vermesine ilişkin bir açıklama yayımladı.

İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Hakan Taşdemir’in yaşamına son vermesinin ardından, İ.Ü. TKH Gençliği bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, memleketi ve gençliği sistematik şekilde geleceksizliğe, yoksulluğa sürükleyen sermaye sınıfı ve AKP iktidarının bir yaşamın daha sonlandırılmasına sebep olduğu ifade edilirken, bu düzenin sermaye sınıfına yeni rant ve sömürü alanları açarken, gençliğe ve emekçilere geleceksizlik, yoksulluk ve ölümü reva görmekte olduğu vurgulandı.

“Bu düzen geleceksiz: Bir arkadaşımızı daha kaybettik” başlığı ile yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

” İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi, arkadaşımız Hakan Taşdemir yaşamına son verdi. Memleketi ve gençliği sistematik şekilde geleceksizliğe, yoksulluğa sürükleyen sermaye sınıfı ve AKP iktidarı bir yaşamın daha sonlandırılmasına sebep oldu.

Bu düzen sermaye sınıfına yeni rant ve sömürü alanları açarken, gençliğe ve emekçilere geleceksizlik, yoksulluk ve ölümü reva görmektedir.

Türkiye sermaye sınıfı ve gericiliğin kol kola girerek yarattığı bu tablo gençlik içerisinde umutsuzluğun, bağımlılığın, psikolojik hastalıkların ve intiharların artmasının en temel nedeni olarak görülmelidir.

Bütün sıra arkadaşlarımızı, geleceksizliğin her geçen gün bizleri esir aldığı bu tabloya karşı mücadeleye ve birlikte durmaya çağırıyoruz.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak bir sıra arkadaşımızı daha bu düzenin geleceksizliğine kurban vermenin üzüntüsü içerisinde olduğumuzu ifade eder, Hakan’ın ailesi ve sıra arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiriz.”