Britanya Komünist Partisi’nden Brexit açıklaması

BKP, Britanya’nın AB’den çıkışını takip eden süreçte işçi sınıfı lehine bir anlaşma için çalışacaklarını duyurdu.

Britanya Komünist Partisi’nden Brexit açıklaması

Britanya Komünist Partisi (BKP) Uluslararası Komisyonu, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasına dair bir açıklama yayınladı.

Britanya’daki komünistler olarak başta Avrupa olmak üzere dünya çapında toplumsal adalet ve kurtuluş için mücadele eden herkesi selamlayan BKP, 1 Şubat 2020 tarihi ile Britanya’nın AB’den çıkışının büyük şirketlere ve sermayeye karşı daha geniş çaplı uluslararası bir mücadele geliştirilmesi için fırsat olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Boris Johnson yönetimiyle birlikte Britanya’da sağcı-popülist bir yönetimle başbaşa kalan komünistlerin görevinin kolay olmadığını aktaran BKP, ülkedeki AB karşıtlığının temelinde uzun yıllardır Brüksel tarafından uygulanan ve bedeli emekçilere ödetilen kemer sıkma politikalarının yattığını, bu durumun ise yönetici sınıflar ve dışarıdaki müttefikleri tarafından kabul görmediğini söyledi.

Mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan BKP, Britanya’nın AB’den çıkışını takip eden süreçte işçi sınıfı lehine bir anlaşma için çalışacaklarını duyurdu.