Boyner'den müşteriye önlem, işçiye belirsizlik

BOYNER'in "koşulsuz müşteri mutluluğu" mesajına Sınıf Tavrı'ndan hatırlatma; Salgına karşı tedbirsizliğin gölgesinde mesaiye dönmeye zorlanan AVM çalışanları, "Emekçileri korumadan normale dönüş olamaz" diyor

Boyner'den müşteriye önlem, işçiye belirsizlik

“Normale dönüş” tartışmaları sürerken 11 Mayıs günü  AVM’ler açılmayı bekliyor. AVM’lerin açılacak olması “toplum sağlığı” noktasında uzmanları endişelerini arttırırken, AVM emekçileri de durumdan rahatsız.

Pek çok işçi sosyal medyadan duruma dair endişelerini dile getirirken, AVM’lerin açılması öncesinde sermaye grupları skandal açıklamalar yapıyor. Giyim perakende sektörünün büyük gruplarından BOYNER grubu kayıtlı müşterilerine skandal bir mesaj gönderdi.Uzun zamandır toplu iş yerlerindeki sağlıksız çalışma koşulları gündeme gelirken, BOYNER 11 Mayıs öncesi “mutluluklarını dile getiren” bir mesaj paylaştı.

BOYNER kurumsal kimliği tarafından paylaşılan mesaj şöyle:

‘Sizlerle yeniden buluşacağımız gün için hazır ve çok heyecanlıyız. Acil ihtiyaçlarınız için en üst seviyede aldığımız hijyen önlemleri ve temassız mağazacılık konseptiyle, Boyner Vadistanbul mağazamız hizmet vermeye basladı. Mağazamızda Pazartesiden Perşembeye 12:00-18:00 arası misafir sayısını kısıtlı tutarak temassız mağazacılık önlemlerimizle güvenli alışveriş imkanı sunuyoruz. Her zamanki gibi koşulsuz müşteri mutluluğu anlayışımızla ihtiyacınız olduğunda orada olacağız”

SINIF TAVRI: EMEKÇİLERİ KORUMADAN OLMAZ

Mesaj işçilerin tepkisini çekerken, işyerinde emekçilere dönük nasıl önlemler alınacağı konusunda bir açıklama yapılmadı. “Normale dönüş” açıklaması sonrası Sınıf Tavrı AVM emekçileri için yaptığı açıklamada “Emekçiler korunmadan normale dönüş olamaz” demişti. AVM emekçileri, işyerlerinde yan yana gelmeye hazırlanırken, işçilerin sağlığı olmaksızın AVM’ye gelenlerin sağlığının korunamayacağının altı çizildi.

BOYNER’DEN AÇIKLAMA

Haberimizin ardından Boyner’den bir açıklama geldi. Firmanın Vadistanbul şubesinin de olduğu İstanbul, İzmir, Antalya’daki belli mağazalarının “nöbetçi” olarak faaliyet göstereceği ve haftaiçi dört gün 12.00-18.00 saatleri arasında açık olacağı belirtilen açıklamada, çalışanların mağazalara gelişi için kullandıkları servislerde “sosyal mesafe” kuralına uyulduğu ve düzenli dezenfeksiyon işlemi yapıldığı, aynı şekilde mağazalarda da düzenli sağlık durumu ve ateş kontrolü yapıldığı, kullanılan eldiven ve ağız maskeleri ile pleksi siperliklerin 2 saatte bir değiştirildiği, bunun yanı sıra sadece dezenfeksiyon faaliyetleri ile uğraşan temizlik ekiplerinin ortak kullanım
alanlarını düzenli olarak sterilize ettiği belirtildi.