Boşanma aşamasındaki eşini pompalı tüfekle vurdu

Doktorlar, kızımın sakat kalma oranının yüksek olduğunu söyledi. Sonuçta bizim hayatımızı mahvetti, kızımı da yüzde seksen sakat bıraktı.

Boşanma aşamasındaki eşini pompalı tüfekle vurdu

Boşanma aşamasındaki Hakan Karharman’ın ‘gel son kez çocuklarını gör’ dediği Özgen Karharman’ın vurulmadan saniyeler önce hazırlık yapan Hakan Karharman’ın fotoğrafını çekti. Kaçmak isterken bacağından vurulan kadının engelli kalma ihtimali bulunuyor.

Karaman’da oturan 4 çocuk annesi Özgen Karharman, boşanma aşamasında olduğu Hakan Karharman’ın kendisine sürekli şiddet uygulayıp, bıçakla saldırarak yaralaması üzerine yaklaşık 8 ay önce evi terk edip, İzmir’de yaşayan annesi Özlem Şahin’in yanına yerleşti ve boşanma davası açtı.

Çiftin, boşanma davasının görüleceği hafta İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle duruşma ertelendi.

Hakan Karharman, duruşmanın ertelenmesinin ardından Özgen Karharman’a, iddiaya göre anlaşmalı olarak boşanmak istediğini ve Karaman’a gelip, çocuklarını son kez görebileceğini söyledi. Bunun üzerine Özgen Karharman da 5 Kasım’da çocuklarını görmek için Karaman’daki evine gitti.

HAZIRLIK YAPAN KOCASININ FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Özgen Karharman eve gittiğinde, iddiaya göre Hakan Karharman, ‘Sen otur ben çocukları alıp, geleyim’ diyerek, evin kapısına yöneldi. Durumdan şüphelenen Özgen Karharman da evden çıkmak için kapıya yöneldiği sırada Hakan Karhaman’ın ayakkabısını bağlayıp, av tüfeğini eline aldığını gördü.

Bunun üzerine Hakan Karhaman’ın kendisini vurmak için hazırlık yaptığını anlayan Özgen Karharman, cep telefonuyla o anların fotoğrafını çekip, evden kaçmak istedi. Eşinin tüfeği üzerine doğrultması sonucu, müdahale etmek isterken ateş alan tüfekten çıkan saçmalar sağ bacağına isabet etti.

Özgen Karharman kanlar içinde yere yığıldı. Hakan Karharman da olay yerinden uzaklaştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Özgen Karharman, durumunun ciddi olması üzerine Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Kaçan Hakan Karharman da kısa sürede polis tarafından yakalanarak, gözaltına alındı. Karharman, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ÇOCUKLARINI GÖRMEYE GİTMİŞTİ

Kızı Özgen Karharman’ın hastanedeki tedavisinin devam ettiğini belirten anne Özlem Şahin, kızının sağ bacağını tam olarak kullanamayabileceğini belirtti. Damadının sürekli şiddet uyguladığını öne süren Şahin, şunları söyledi:

“Kızıma sürekli şiddet uyguluyordu. Kızım evi terk edip, bizim yanımızda yaşamaya başladıktan sonra beni ve oğlumu da öldürmekle tehdit etmişti. Hatta kızımı da sakat bırakacağını söylüyordu.

Boşanma davaları ertelenince, kızıma anlaşmalı boşanabileceklerini söyleyip, çocuklarını son kez görebilirsin diye, Karaman’a çağırmış. Kızımı gitmemesi için uyarmıştım. Ancak, annelik duygusuyla hareket edip, çocuklarını görmeye gitti.

Doktorlar, kızımın sakat kalma oranının yüksek olduğunu söyledi. Sonuçta bizim hayatımızı mahvetti, kızımı da yüzde seksen sakat bıraktı.

Ben Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, Adalet Bakanımıza sesleniyorum, lütfen bunlara adil bir şekilde ceza gelsin. Suçlular dışarıda olmasın, annelerimiz ağlamasın, evlatlarımız ağlamasın.”

DAHA ÖNCE DE BIÇAKLAMIŞ

Damadının, kızını bıçakladığını belirten baba İsmet Aktaş şunları anlattı:

“Kızımı daha önce 3-4 defa bıçakladı. Kızım şikayetçi olmuştu, ancak çocuklarını düşünerek, şikayetinden vazgeçti. Yaklaşık 8 ay önce de yine bıçakla yaraladı. Kızım da evi terk edip, annesinin yanına yerleşti. Daha sonra boşanma davası açtı.

Geçtiğimiz günlerde de İzmir´de boşanma davası vardı. İzmir depremi nedeniyle de mahkeme ertelendi. Hakan, ‘Gel anlaşarak, boşanalım’ diyerek, kızımı kandırıyor. Kızım İzmir´den çıkıyor, Karaman´a geliyor. ‘Gel çocuklarını son bir kez gör’ diyerek, kızıma komplo kuruyor.

Silahı, her şeyi ayarlıyor ve silahı kızımın kalbine doğru dayıyor. Kızım da o esnada eliyle silaha müdahale edince silah ateş alıyor ve bacağından yaralanıyor. Bile bile tasarlayarak, kızımı öldürmeye götürüyor. Adalet yerini bulsun, analar ölmesin istiyorum.”