Boşanma aşamasında olduğu eşini çocuklarının gözü önünde öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Erzurum'da boşanma aşamasında olduğu eşi Seher Polat'ı, 3 çocuğunun gözü önünde öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Özgür Polat hakkında karar çıktı.

Boşanma aşamasında olduğu eşini çocuklarının gözü önünde öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Erzurum’da boşanma aşamasında olduğu eşi Seher Polat’ı, 3 çocuğunun gözü önünde öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Özgür Polat, ‘eşini kasten öldürmek’ten ağırlaştırılmış müebbet ve ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçundan 1 yıl hapis, 600 lira da adli para cezasına çarptıldı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Özgür Polat, müşteki Seher Polat’ın babası Sebahattin Aydın ile taraf avukatları katıldı.

Geçen celse esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, sanık Polat’ın ‘eşe karşı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etmişti.

Sebahattin Aydın ile müşteki avukatları, esas hakkındaki mütalaaya katılarak Polat’ın cezalandırılmasını talep etti.

Tutuklu sanık Polat, savunmasında, olay yerinde Seher Polat’ın bir arabadan indiğini gördüğünü söyledi.

Kendisiyle konuşmak istediğini aktaran Polat, “Bana hakaret etti, cinnet geçirdim. Sol koluna ve bacağına ateş ettim. Suçlamayı bu şekilde kabul ediyorum. İsteyerek hareket etmedim. 3 çocuğum var. Çok pişmanım” ifadelerini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Özgür Polat’ı “eşe karşı kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

Heyet, Polat’ı ayrıca “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan ise 1 yıl hapis ve 600 lira adli para cezasına çarptırdı.

Dosya kapsamına giren deliller ve tanık beyanlarına göre suçun tahrik altında işlenmediğine kanaat getiren heyet, Polat hakkında tahrik ve takdir indirimi uygulamadı.