Bolivya, ülke bütçesinin yüzde 20’sini eğitim ve sağlık alanlarına ayıracağını duyurdu

Bolivya Ekonomi Bakanı, “Yeni yasal yerel ekonomik kalkınmayı hızlandırmaya ve Añez'in geçen yıl dayattığı neoliberal modeli ortadan kaldırmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Bolivya, ülke bütçesinin yüzde 20’sini eğitim ve sağlık alanlarına ayıracağını duyurdu

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, pazartesi günü 2021 bütçesinin yüzde 20’sini sağlık ve eğitim sektörlerine ayıracak üç yasayı onayladı. Bolivya Ekonomi Bakanlığı, ülkenin ekonomik durumuna dair bir basın toplantısı düzenledi.

Ekonomi Bakanı Marcelo Montenegro, “Amerikan destekli Jeanine Añez liderliğindeki darbeci rejimin bıraktığı duraklamadan sonra daha fazla sosyal adalete ulaşmaya odaklandık. Programımızda her şey 2021’de daha iyi rakamlara sahip bir ekonomiye işaret ediyor. Bu yeni yasal yerel ekonomik kalkınmayı hızlandırmaya ve Añez’in geçen yıl dayattığı neoliberal modeli ortadan kaldırmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

Birgün’ün haberine göre, devlete ait kamu kuruluşlarına 70 milyon ABD dolarının paylaştırılmasını ve Bolivyalı girişimcilere kredi desteği verilmesine olanak sağlayan yasayı geçirdi.

Hükümet, 2021 yılında ayrıca serveti 4 milyon doları aşan kişilere yıllık vergi uygulamayı öngörüyor. Montenegro, “Demokrasimizi yeniden iyileştirdik. Eski Başkan Evo Morales’in hükümeti döneminde 2006’dan 2019’a kadar sürdürdüğümüz ekonomik büyümeye şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.