Boğaziçi SBK'dan "Yerel seçimlerden bir yıl sonra: Kadın adaylar" etkinliği

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü, "Yerel Seçimlerden Bir Yıl Sonra: Kadın Adaylar" etkinliği düzenledi.

Boğaziçi SBK'dan

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü’nde “Yerel Seçimlerden Bir Yıl Sonra: Kadın Adaylar” etkinliği yapıldı. Söyleşiye 31 Mart Yerel Seçimlerine Bağımsız Aday olarak katılan Aysel Tekerek, Güldes Önkoyun ve Özge Akman katıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşmacılara 20’şer dakika süre verildi, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinden, seçimlerin iptalinden ve 25 Haziran’da tekrar edilen Yerel Seçimlerden bahsedildi.

Söyleşiye katılan bağımsız sosyalist adaylardan Aysel Tekerek’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Bizim İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olmamız bir sonuç. Ortak noktamız, sosyalist olmamızdır. Bu bir medeni cesaret meselesi değildir…
Bizler komünistiz ve cesaretin tek başına bir anlam ifade ettiğini söylemiyoruz. Önemli olan değiştirmektir. Eşit ve özgür bir dünyayı, sömürünün olmadığı bir dünyayı yaratmak asıl amaçtır.

Bağımsız aday olmamız, tarafsız olduğumuz anlamına gelmez…

Sermaye sınıfından bağımsız, halkçı bir aday yoktu. Cumhur ve Millet ittifakının adayları bizlerin seçeneği olamaz diye düşündük. Seçim süreci boyunca pazarda çarşıda dolaşırken emekçilerin omuzuna dokunup halledeceğiz diyen İmamoğlu’nun omuzuna, TÜSİAD’a gittiğinde, kimlerin dokunup halledeceğiz dediğinin altının çizilmesi gerekiyordu.”

Etkinlik yapılan konuşmaların ardından soru cevap ile devam etti. Söyleşide gelen sorular üzerine katılımcılar 8 Mart ve Suriye’de yaşanan son gelişmeleri de değerlendirdi.