Bodrum'da kara bitti, denizi yağmalıyorlar

Muğla Bodrum'da bazı otel ve siteler tarafından denizin dibine metrelerce duvar örüldü.

Bodrum'da kara bitti, denizi yağmalıyorlar

Bodrum’da dalgıçların çektiği fotoğraflarda, sahildeki ince kumların dalgalarla gitmemesi için denizin dibine duvar örüldüğü ortaya çıktı.

Deniz dibindeki ekolojik dengeyi bozan ve posidonia çayırlarının yok edilerek yapılan duvarlar, deniz canlılarının yaşam alanlarını da yok ediyor. Sahilleri küçük olan bazı otel ve siteler inşaat aşamasındayken deniz dibine beton blokları döşemeye başladıkları, otel yapımı veya site yapımı bitene kadar üst üste koydukları betonların içerisini molozla doldurup üzerine ise kum sererek sahil yaptıkları ortaya çıktı.

YAPANIN YANINA KAR KALIYOR

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz,”Burada yapılan denizin dibine duvar örüp, içine de dışarıdan malzeme doldurma olacak şey değil. Dışarıdan malzeme doluyorsa demek ki oranın doğal yapısından hoşlanılmıyor. Ya taşlıktır ya posidonia çayırları vardır. Devasa iskeleler iş yeri haline getiriliyor. Artık öyle bir hale geldi ki kıyıda yapılan inşaatın hafriyatı denize dökülüyor ve daha sonra bu dolgunun üstü düzeltilerek orada işlem yapılıyor. Ve bu işlemleri yapanlar daha sonra gidip Mal Müdürlüğü’nden buraları kiralamaya kalkıyorlar. Bunlara önlem almadığınız zaman 10 binlerce kamyon hafriyat taşımıyor, milyonlarca haksız kazanç elde ediliyor ve yapanın yanına kar kalıyor” diye konuştu.