BMC'ye Altay projesi için 'şartlı üretim izni' iddiası

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, BMC'nin ihalesini aldığı Altay Tank Projesine ilişkin önemli bir iddia ortaya attı.

BMC'ye Altay projesi için 'şartlı üretim izni' iddiası

Sakarya’da yerli ve milli üretim yapan Tank Palet Fabrikası’nın iş adamı Ethem Sancak ve Katar ortaklığındaki BMC’ye devri kamuoyunda büyük tepki ile karşılanmış, bu özelleştirme ile Türkiye’nin savunma sanayisi neredeyse Katar ordusuna teslim edilmişti.

Tank Palet’in Katar’a devri hala tartışıladursun, Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, BMC’nin ihalesini aldığı Altay Tank Projesine ilişkin önemli bir iddia ortaya attı. Demirağ “BMC’ye şartlı üretim izni…” başlıklı yazısında, MSB ve SSB’den oluşan heyetin BMC’ye Altay Tankı için “üretim yapılamaz” raporu verdiğini ancak iktidarın duruma el koyarak, “şartlı üretim izin belgesi” adı altında bir ‘formül’ geliştirdiklerini iddia etti. Demirağ yazısında şu iddialarda bulundu:

“Asıl bomba şu. Altay projesi ihalesine girilebilmesi şartı tank için üretim izin belgesi olması mecburiyeti vardı. BMC’nin bu belgesi yoktu. Apar topar MSB’ye başvurdular. MSB ve SSB’den oluşan heyet üretim izin belgesi denetimi için İzmir’de fabrikaya gittiler ve “üretim yapılamaz” raporu verildi. Bu işe çok kızan yukardakiler ara çözüm buldular. Şartlı üretim izin belgesi verdiler. Yani tespit edilen eksiklik ve noksanlıkların tamamlanması şartıyla üretim izin belgesi verildi ve BMC ihaleye girdi. Zannediyorum 2017 yılı idi. Bu güne kadar hiç görülmemiş bir uygulama daha şartlı izin verilmesi diye bir durum söz konusu olamaz kanunen de olamazda.

“Şartlı üretim İzni” diye bir kavram başta Savunma Sanayi olmak üzere teknoloji istenen sektörlerde olamaz! Bu izni “Şartlı” olarak verenler günün birinde yargılanır!

Bizden söylemesi…”