BTS üyeleri sürgüne karşı Ankara'ya yürüyor

TCDD çalışanları sürgünleri protesto etmek için Diyarbakır, Adana, İzmir ve İstanbul'dan Ankara'ya yürüyor.

BTS üyeleri sürgüne karşı Ankara'ya yürüyor

TCDD yönetimi 13’ü Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi 29 demiryolu emekçisini kendi istekleri dışında görevlendirerek “sürgün” etmişti. BTS üyeleri, hukuksuz karara karşı ülkenin dört bölgesindeki merkezinden Ankara’ya yürüyüş başlattı.

BTS Merkez Yürütme Kurulu’nun İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’daki tren garları önünde okunan basın açıklamasında “Sürgün edilenlerin büyük çoğunluğu Trafik ve İstasyon Yönetimi Daire Başkanlığına bağlı birimlerde çalışanlar olup, hiçbirinin çalışma hayatı ile ilgi sorunu yoktur. Haklarında açılmış hiçbir soruşturma dahi yoktur” denilerek “Sürgünler durdurulsun, hülle atamalar geri alınsın” çağrısında bulunuldu.

Yürüyüşün 4 Haziran’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde tamamlanacağı belirtildi.

DİYARBAKIR’DAN YÜRÜYÜŞE ENGEL

Öte yandan Ankara’ya yürümek üzere Diyarbakır’dan yola çıkan BTS üyelerinin yolunun ise Kaymakamlık kararıyla kesildiği öğrenildi. BTS açıklamasında bu gelişme şöyle duyuruldu:

“Yürüyüş kollarımızdan Diyarbakır yürüyüş kolumuz bugün sabah Diyarbakır Şubemiz tarafından basın açıklamasının yapılmasının ardından Elazığ’a gitmek üzere yola çıkmış ancak Elazığ’ın Maden ilçesi girişinde Kaymakamlık kararıyla durdurulmuşlar ve geçişleri engellenmektedir.

Bu karar; anayasaya, yasalara ve sehayat özgürlüğüne aykırı olup, yürüyüş kolunda yer alan üye ve yöneticilerimizin yürüyüşümüz önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyoruz.

Sürgünlere karşı yürüyüşümüz engellenemez!”