Bir Wushu şampiyonu anlattı: Zorla namaz kıldırıyorlardı

Son günlerde spordaki usülsüzlüklerin yeni örneği olarak gündemde olan Türkiye Wushu Federasyonu'yla ilgili skandallar bitecek gibi görünmüyor.

Bir Wushu şampiyonu anlattı: Zorla namaz kıldırıyorlardı

Usulsüzlüklerle adından sıkça söz ettiren Türkiye Wushu Federasyonu’nun (TWF) bütçesi 2016 yılından bu yana 5,5 kat artış gösterdi.

Federasyonun 2016’da 1 milyon 800 bin TL olan bütçesi, kendi hesaplarına göre bu yıl 9 milyon TL’yi buluyor. 2016’da 265 bin TL olan kamp giderleri bu yıl 2 milyon 270 bin TL’ye, faaliyet giderleri ise 700 bin TL’den, 3 milyon 700 bin TL’ye çıkmış durumda.

BirGün‘den Eren Tutel’in haberine göre, bununla da yetinmeyen federasyon, 5 yıldızlı otellerde düzenlediği organizasyonlar için de sporculardan para talep ediyor. Sporcuların masraflarını karşılamakla yükümlü olan federasyonun bu uygulaması büyük mağduriyetler yaratıyor. Devletten gelen paranın nasıl harcandığı ise meçhul.

“ZORLA NAMAZ KILDIRIYORLARDI”

Habere göre ismini vermek istemeyen Türkiye şampiyonu bir sporcu şunları söyledi:

“Bu spor bitmiş durumda. Yaptıkları rezaletten başka bir şey değil. 2010’dan bu yana wushu yapıyorum. 2017’de Türkiye şampiyonu oldum. Bu şampiyonluktan sonra kendime Avrupa ve dünya şampiyonlukları hedefini koymuştum. 2017’de Avrupa şampiyonasına gitme fırsatı buldum. Bir aylık kamp süresi boyunca yaşadıklarımız tek kelimeyle içler acısıydı. Öncelikle kılmak istemeyenlere bile zorla namaz kıldırıyorlardı. Milli takımda her kilodan şampiyon vardı ve masraf azalsın diye sporcuları birbiriyle dövüştürüp kaybedenleri evine geri gönderme kararı aldılar. Sonra bu kararlarından vazgeçip 30 saat süren bir otobüs yolculuğuyla turnuvanın düzenleneceği yer olan Gürcistan’a gittik. Bu kadar uzun bir süre otobüsle yolculuk yapmak haliyle performansımızı da etkiledik.”

“PARA BULAMADIM DİYE GÖTÜRMEDİLER”

Söz konusu sporcu, geçen yıl düzenlenen şampiyonada kendi sıkletinde şampiyon olmasına rağmen, federasyonun kendisini Avrupa Şampiyonası’na götürmek için 6 bin TL istediğini belirtti:

“Benim o süreçte bu kadar parayı bulmam mümkün değildi. Zaten daha önce katıldığım turnuvalarda otel parasını ve yıl parasını kendim karşılamıştım. Para bulmak için çok uğraştım ama maalesef bulamayınca hakkım olmasına rağmen şampiyonaya katılamadım.”