Bir hakim daha hedefte: Soruşturma açıldı

İzmir Karşıyaka hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan'ın ardından İzmir hakimi Orhan Gazi Ertekin hakkında da Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hakkındaki paylaşımları nedeniyle soruşturma başlattı.

Bir hakim daha hedefte: Soruşturma açıldı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), ölüm orucunun ardından hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için sosyal medya hesabından paylaşım yapan İzmir hâkimi Orhan Gazi Ertekin hakkında ‘Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ suçu kapsamında soruşturma başlattı.

HSK, ayrıca soruşturma kapsamında İzmir Adliyesi’ne müfettiş gönderdi.

HSK, İbrahim Gökçek’in vefatının ardından üzüntüsünü dile getiren İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan’ı görevinden uzaklaştırmıştı.

ERTEKİN NE DEDİ?

Hakim Ertekin 5 Mayıs’ta İbrahim Gökçek’in ölüm orucuna ara vermesine ilişkin bir haberi sosyal medya hesabından paylaşarak “Oh Allah’ım! Yüreğimiz avucumuzda kulağımız kapıdaydı günlerdir..” ifadelerini kullanmıştı. Ertekin, hakkında çıkan haberlere de tepki göstererek “Bir insanın ölümden kurtulmasına üzülmemizi mi bekliyorsunuz siz? Ya da bir ölüme sevinmemiz mi isteniyor bizden? Utanmazlık işte…” demişti.