Bingöl Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde deprem

Saat 17.24'te Bingöl Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bingöl Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde deprem

​AFAD, saat 17.24’te merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.Deprem Diyarbakır, Erzurum, Muş ve Elazığ başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, merkez üssü Karlıova ilçesi olan depreme ilişkin, Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesinin çöktüğünü, 3 güvenlik korucusunun yaralandığını belirterek, “Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır” ifadesini kullandı.

Tüm köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Ekinci, “Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık” diye konuştu.

Valilikten yapılan açıklamada da Kaynarpınar köyünde karakola ait 2 gözetleme kulesinin çöktüğü, 3 güvenlik korucusunun yaralandığı, tüm köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Öte yandan deprem Erzurum, Trabzon, Erzincan, Kars, Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Elazığ ve Malatya’da da hissedildi.

1 KORUCU HAYATINI KAYBETTİ

Akşam saatlerinden Bingöl Valiliğinden yapılan yeni açıklamada,  Karlıova / Kaynarpınar Köyü’nde göçük altında kalan güvenlik korucusunun kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bildirildi.

ERZURUM VALİSİ: METRUK EVLER ÇÖKTÜ

Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin, yaptığı açıklamada bütün ekipleri Karlıova sınırına yönlendirdiklerini söyledi.

Köy muhtarlarıyla sık sık telefon görüşmesi halinde olduklarını ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

“Birkaç köyde ‘ev çöktü’ diye ihbar geldi ama bunlar içinde yaşam olmayan metruk evler. Oralara da arkadaşlarımız bakıyor. Bütün arkadaşlarımız jandarma, AFAD, 112 ekiplerimiz müdahale ediyor. İhtiyaç halinde ben de Çat ilçesine geçeceğim. Gerekirse Karlıova’ya da takviye yapacağız. Deprem Erzurum’da da hissedildi. Erzurum’da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz. Öncelikli kendi mülki hudutlarımızdaki yerleşim yerlerine müdahale edeceğiz. Eğer sorun yoksa hemen Karlıova’ya buradan ekipleri sevk edeceğiz.”

DEPREMLER SÜRÜYOR

AFAD, merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan 4,6 ve 4,7 büyüklüğünde 2 depremin daha meydana geldiğini bildirdi.