Bingöl Devlet Hastanesi'nde 33 sağlık emekçisinin Covid-19 testi pozitif

Bingöl Devlet Hastanesi'nde görev yapan 3 doktor ve 30 sağlık emekçisinin Covid-19 testlerinin pozitif olduğu öğrenildi.

Bingöl Devlet Hastanesi'nde 33 sağlık emekçisinin Covid-19 testi pozitif

Koronavirüs salgınında en ön saflarda mücadele eden sağlık emekçilerinin zorlu mücadelesi devam ediyor. Bingöl Devlet Hastanesinde görevli 3 doktor ve 30 sağlık çalışanının Covid-19 testlerinin pozitif olduğu öğrenildi.

1 Hazirandan sonra Bingöl’de vaka sayılarında ciddi artış olduğu bilinirken, Bingöl’deki sağlık çalışanlarının koronavirüse yakalanıp yakalanmadıkları gündeme gelmemişti. Geçtiğimiz günlerde Bingöl Devlet Hastanesinde görevli üç doktorun yanı sıra hastanede çalışan otuz sağlık çalışanın koranavirüs testlerinin pozitif olduğu öğrenildi.

Bingöl yerel gazetesi Çapakçur’un haberine göre, hastanede Covid-19 karantinası ve tedavisi süren hastaların bulunduğu bölümlerin her geçen gün arttığı öğrenilirken, Bingöl genelindeki diğer hastanelerde çalışan birçok sağlık emekçisinin de koronavirüse yakalandığı öğrenildi.

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliği, Covid-19 tedbirleri kapsamında sağlık çalışanları ve hastanede yatan hastaların Covid-19’a yakalanma riskini azaltmak için ziyaretçi yasağı kararı aldığını duyurmuştu.