Binali Yıldırım'ın kardeşinden 'askıda pizza' kampanyası düzenleyen Kızılay'a tepki

"Özelde gördüğüm yanlışları söyledim diye "kötü adamı koltuk sevdalısı, tekere çomak sokan, kör muhalif" dediler.

Binali Yıldırım'ın kardeşinden 'askıda pizza' kampanyası düzenleyen Kızılay'a tepki

Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım, Türk Kızılayı’nın özel bir pizza zinciriyle anlaşıp, ‘Askıda Pizza’ kampanyası başlatmasını eleştirdi.

Bir dönem Kızılay’a kayyum olarak da atanan Binali Yıldırım’ın kardeşi “Acaba daha ne saçmalıklar göreceğiz ve duyacağız merak ediyorum” diye yazdı.

MHP’nin ‘Askıda Ekmek’ kampanyasının ardından Türk Kızılayı da özel bir pizza zinciriyle anlaşıp, ‘Askıda Pizza’ kampanyası başlatmıştı.

İlhami Yıldırım’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

(İmla hataları İlhami Yıldırım’a aittir)

“Eskiden fırınlarda sessiz sedasız “askıda ekmek” olurdu. Mahalleli bir kendine bir askıya ekmek alırdı. Şimdi bazıları işin şeklini değiştirmişler. Pizza yapmışlar.

Yarın da lahmacun mu yapılacak? Susayım diyorum ama vicdamını susturamıyorum. Özel de gördüğüm yanlışları söyledim diye ” kötü adamı koltuk sevdalısı, tekere çomak sokan, kör muhalif” dediler.

Bu ithamları kabul etmedi, etmeyeceğim lakin sükunetimini koruyarak belirtmek isterim ki; Bu ve benzeri yardımlaşma ahlakına sığmayan, reklam kokan ve ihtiyaç sahiplerini rencide edecek, milletimizin yardımsever vicdanına sığmayan hiçbir kampanyayı desteklemiyorum”

Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi 12 Aralık 2018 tarihinde verdiği kararlar Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım’ı Kızılay’ı seçime götürmek için kayyım olarak atamıştı.