Binali Yıldırım nasıl korona oldu?

Yıldırım'ın çevresinin kalabalık olduğu görüldü. Binali Yıldırım'la beraber raftinge katılanların karantinaya alınıp alınmayacağı ise bilinmiyor.

Binali Yıldırım nasıl korona oldu?

AKP’li son Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da koronavirüse yakalandı.

Eski Meclis Başkanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım bir süredir memleketi Erzincan’da idi. Yıldırım, Ankara’ya döndükten sonra rahatsızlık belirtileri hissetmeye başladı. Bunun üzerine Ankara Şehir Hastanesi’ne giden Yıldırım’a hızla Covid-19 testi yapıldı.

Yıldırım, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak eşi Semiha Yıldırım’la birlikte Covid-19’a yakalandıklarını duyurdu.

YILDIRIM NASIL KORONA OLDU?

Yıldırım’ın yakın zamanda yaptığı Erzincan turunda koronavirüse yakalanmış olabileceği değerlendiriliyor.

Koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayan Binali Yıldırım, 14 Ağustos’ta 24 Erzincanspor Tesislerini ziyaret ettiği, kulüp çalışanları ve başkanıyla görüşmüştü.

Yıldırım ayrıca, Erzincan’da Kızılay hizmet binasının inşaat bölgesine gitmiş, proje yöneticileriyle de görüşmüştü.

Yıldırım son olarak, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’te bulunmuş, Malazgirt Zaferi’nin 948. Yıldönümü kutlamaları için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile birlikte Ahlat ilçesine gitmişti. Bitlis Belediyesini ziyaret eden Yıldırım’ı Belediye Başkanı Nesrullah Tağlay ve personel karşılamıştı.

Öte yandan, Binali Yıldırım, Erzincan’ın Kemah ilçesinden geçen Karasu Nehri’nde rafting yaptı.

Korona testi pozitif çıkan Binali Yıldırım’ın, Erzincan’da hafta sonunda Vali Mehmet Makas, AKP Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır ve bazı kurum müdürleriyle birlikte Erzincan-Kemah kara yolu üzerindeki Fırat Nehri’nin bir kolu olan Karasu Nehri’ndeki rafting organizasyonuna katıldı.

Kemah ilçesindeki Acemoğlu Köprüsü yakınlarında düzenlenen etkinlik öncesi, rafting rehberleri tarafından Yıldırım ve beraberindekilere raftingle ilgili bilgiler verildi. Ardından bota binerek kürek çeken Yıldırım, yaklaşık 6 kilometrelik parkurda rafting yaptı.

Yıldırım’ın çevresinin kalabalık olduğu görüldü. Binali Yıldırım’la beraber raftinge katılanların karantinaya alınıp alınmayacağı ise bilinmiyor.